نگاهی به حادثه تروریستی اهواز در سالروز این جنایت
هورنیوز – صبح روز شنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ در جریان مراسم نمایش عمومی رژه نظامی نیروهای مسلح به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس در شهر اهواز مطابق برنامه هرساله که در حال برگزاری بود، حوالی ساعت ۹ طی یک عملیات تروریستی و از قبل سازمان یافته توسط یک گروه چند نفره با هماهنگی و حمایتی قبلی گروهک تروریستی «حرکه النضال»، شماری زیادی از مردم از جمله زنان و کودکان و نظامیان که در حال مشاهده و اجرای مراسم بودند، به صورت مستقیم مورد حمله قرار گرفتند.
در این حمله ۲۳ نفر از هموطنان به شهادت رسیده و حدود ۷۰ نفر نیز مجروح و دچار آسیبهای جسمی و روحی و روانی شدید شدند که برخی از آنها هنوز تحت درمان پزشکی قرار دارند.
نمایی از پرونده حقوقی حادثه تروریستی اهواز
پرونده کیفری این اقدام تروریستی در دادسرای اهواز، محل وقوع جرم از همان روز نخست تشکیل و در جریان رسیدگی قرار دارد و پرونده دیگری نیز در سازمان قضایی نیروهای مسلح تشکیل شد؛ پروندهای هم در مرجع قضایی تهران که صالح به رسیدگی است مطرح شده است.
به گفته «ناصر پور ابراهیمی»، وکیل پرونده حادثه تروریستی اهواز، پرونده چهارم نیز پرونده دعوای حقوقی خانواده شهدا و جانبازان حادثه تروریستی اهواز علیه آمریکاست.
خواهان پرونده
از میان آسیب دیدگان حادثه ۳۱ شهریور اهواز در این مرحله خانوادههای ۱۹ شهید حدود ۳۲ نفر ( پدر، مادر، همسر و فرزند ) و همچنین ۳۳ نفر نیز از مصدومان و زخمی شدگان این حادثه خواهان این پرونده هستند که در قالب ۲۴ فقره دادخواست طرح و در مرجع قضایی ثبت شده است.
خواندگان پرونده
این پرونده جمعا ۳۶ خوانده دارد که ۳۲ خوانده از اشخاص حقیقی و آمریکا و ۴ نفر هم از اعضای گروهک تروریستی «حرکه النضال» هستند که به ترتیب عبارتند از:
۱- روسای جمهور آمریکا و سایر مقامات مقصر و مسبب این حادثه از جمله وزیر امور خارجه، وزیر دفاع وزیر خزانه داری، روسای بانک مرکزی، سازمان اطلاعات مرکزی و سنتکام آمریکا و برخی دیگر افراد مرتبط به عنوان اشخاص حقیقی.
۲- دولت آمریکا، وزارت امور خارجه آمریکا به دلیل حمایت سیاسی، وزارت دفاع آمریکا به دلیل حمایت نظامی، وزارت خزانه داری آمریکا به دلیل حمایت سیاسی، بانک مرکزی آمریکا به دلیل حمایت سیاسی، مرکز فرماندهی سنتکام آمریکا به دلیل حمایت نظامی، سازمان اطلاعات مرکزی(سیا) به عنوان اشخاص حقوقی.
۳- عناصر گروهک حرکه النضال که عبارتند از حبیب فرج الله چعب، عضو و سرکرده گروهک که در حال حاضر در زندان به سر میبرد؛ حبیب بنگان(حبیب جبر) عضو فعال گروهک که در زندان مرکزی دانمارک به سر میبرد؛ یعقوب نیسی، عضو و سخنگوی گروهک که در زندان مرکزی دانمارک به سر میبرد؛ عیسی فاخر، عضو اصلی و مجری رسانهای این گروهک.
گفتوگو با اعضای خانواده قربانیان حادثه تروریستی اهواز
پدر خردسالترین شهید حادثه تروریستی اهواز: حمایت غربیها از حقوق بشر ادعایی بیش نیست
«سعدالله اقدامی»، پدر «محمد طه»، شهید ۴ ساله حادثه تروریستی اهواز، در خصوص پرونده دادخواست تهیه شده، گفت: حدود چندصد صفحه دادخواست با تمام مستندات و دلایل و گفتوگوهایی که خانوادههای شهدا در این زمینه داشتند، تنظیم شده، وکیل پرونده مشخص شده و این موارد در قوه قضاییه ثبت و مقرر شده که از طرف وزارت امور خارجه این مسئله ابلاغ شود.
پدر خردسالترین شهید حادثه تروریستی اهواز، درباره حمایت همهجانبه غرب از عناصر تروریستی در برابر ایران، میگوید: کشورهایی که همواره خود را مدعی دفاع حقوق بشر میدانند، مدافعان دروغین حقوق بشری بیش نیستند؛ باتوجه به منافع و مطامع سیاسی خود، به هر شکلی این حقوق بشر و تروریسم منطقهای را تفسیر و به عنوان تروریسم خوب و تروریسم بد تعبیر میکنند؛ اگر تروریسمی برای منافع آنها باشد به عنوان یک تروریسم خوب بوده و از آن دفاع میکنند و اگر تروریسمی علیه منافع آنها باشد به عنوان یک تروریسم بد از سوی آنها شناخته میشود.
«اقدامی» ابراز امیدواری کرد که پرونده مذکور در مجامع بینالمللی مطرح شود و مواضع خانوادهها و اولیای دم و موارد و مسائلی که تروریستها در داخل کشور انجام دادهاند، تشریح شود.
وی درباره شهادت فرزند خود در حادثه تروریستی اهواز، بیان کرد: در این حادثه ۲۳ نفر از جمله فرزند ۴ ساله من، قتل عام شدند و به شهادت رسیدند؛ بیش از ۶۰ نفر آنجا مجروح شدند و هنوز هم تبعات سنگین آن گریبانگیر خانوادههاست.
وی در بخش دیگری به حمایت همهجانبه سوئد از گروهک تروریستی «حرکه النضال» پرداخت و به این نکته اشاره کرد که سوئد هم از سرکرده سابق و هم از سرکرده کنونی این گروهک تروریستی با وجود آگاهی از اقدامات خرابکارانه آنها در ایران به طور همه جانبه حمایت میکند؛ از پشتیبانی مالی گرفته تا شغل و منزل مسکونی و بسیاری از موارد دیگر.
برادار شهید شفیعی نژاد: کشور ما بزرگترین قربانی تروریسم است
«بهروز شفیعی نژاد»، برادر شهید «اسماعیل شفیعی نژاد»، یکی دیگر از شهدای حادثه تروریستی اهواز ضمن اشاره ب نحوه شهادت برادر خود در حادثه تروریستی اهواز، درباره حمایتهای غرب از عناصر تروریستی، میگوید: به کشور ما اتهام حمایت از تروریسم میزنند در صورتی که ما خود ۱۷ هزار شهید ترور داریم؛ در بمبگذاری ما شهید ترور داریم، در حوادث مختلف به هر طریقی ما شهید ترور داریم. این پرچم مظلومیت ماست؛ در مقابل کشورهایی مانند سوئد به این تروریستها پناه میدهند در حالی که میدادند این افراد تروریست هستند.
وی در ادامه گفت: کافی است که عناصر تروریستی اقدامی را علیه همین کشورها انجام دهند؛ همینهایی که مدعی دفاع از آزادی و حقوق بشر هستند، نیست و نابودشان میکنند ولی درباره کشور ما؛ عناصر تروریستی خیلی آزادانه در این کشورها رفت و آمد میکنند، به آنها پناه و حمایت داده میشود و آنها علیه کشور ما خرابکاری میکنند؛ به کودک ۴ ساله، به جوان و حتی پیرمردی که روی ویلچر نشسته رحم نمیکنند. کجای جهان یک بچه ۴ ساله را ترور میکنند؟
برادر شهید شفیعی نژاد در پایان با اشاره به استانداردهای دوگانه کشورهای غربی، اظهار کرد: زمانی که چند تروریست میآیند و جمعیتی را در ایران به رگبار میبندند، ۲۳ نفر را به شهادت میرسانند و دهها نفر را مجروح میکنند، این کشورها میگویند حادثه اما زمانی که داخل کشور خودشان یک فرد با چاقو حمله میکند میگویند حمله تروریستی.