تولید محصولات پتروشیمی تا سال ۱۴۰۴ به ۱۳۳ میلیون تن خواهد رسید
وقایع صنعت – مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی تهران امروز در رویداد توسعه زیستبوم نوآوری صنعت پتروشیمی اظهار کرد: اقتصاد کشور با بیثباتی و عدم قطعیت مواجه است و اگرچه جوانان در شرایط امروز دچار ناامیدی شدهاند اما میتوان امیدوار بود که مشکلات موجود به کمک جوانان بهبود پیدا کند.
او با اشاره به سابقه حدود ۱۴۰ ساله اتاق تهران، افزود: به نظر میرسد بزرگترین نقشی که اتاق در این برهه میتواند ایفا کند، کمک به نوآوری و تحول دیجیتال در اقتصاد باشد که البته اقدامات خوبی تحت لوای کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال و مرکز نوآوری اتاق تهران انجام گرفته است.
وی در ادامه گفت: اقتصاد ایران طی دهههای اخیر با تورم مزمن و دو رقمی مواجه بوده و رشد سرمایهگذاری نسبت به استهلاک سرمایه منفی شده است. همچنین ارزش ریال به تناسب افزایش تورم کاهش یافته و افت سرمایه اجتماعی کار را مشکل کرده است.
این مقام مسئول تاکید کرد: اکنون تنها امیدی که برای کشور باقی مانده آن است که از طریق توسعه فناوری، عقبماندگیها را جبران کنیم.
تولید محصولات پتروشیمی تا ۱۴۰۴ به ۱۳۳ میلیون تن میرسد
خوانساری با اشاره تحریمها تصریح کرد: عدم النفع کاهش صادرات نفت به واسطه تحریمها به حدود ۱۰۰ میلیارد دلار میرسد؛ بنابراین یکی از راههای جبران گذشته توسعه فعالیتهای فناورانه در کشور است.
رئیس اتاق بازرگانی تهران همچنین به صنعت پتروشیمی نیز اشاره کرد و گفت: صنعت پتروشیمی در سالهای اخیر رشد قابل توجهی را تجربه کرده و از ۳ میلیون تن در سال ۱۳۵۷ به ۸۰ میلیون تن در سال ۹۷ رسیده و پیشبینی میشود که میزان تولید محصولات پتروشیمی در سال ۱۴۰۴ به ۱۳۳ میلیون تن برسد. به طور حتم چنانچه این صنعت با صنعت دیجیتال همراه شود، با سرعت بیشتری این میزان رشد را حاصل خواهد کرد.
او تاکید کرد: در وضعیتی که خروج سرمایه و نخبگان به چنین وضعیتی رسیده و سرمایه اجتماعی در پایینترین سطح خود قرار دارد، باز هم باید امیدوار باشیم که با ایجاد ارتباط میان صنعت، تجارت و استارتآپها وضعیت اقتصاد را بهبود ببخشیم.
رشد سه برابری شرکتهای دانش بنیان
همچنین سحر بنکدارپور رئیس مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران نیز در این مراسم با اشاره به رشد سه برابری شرکتهای دانشبنیان در صنعت نفت، گفت: تعداد این شرکتها از ۱۵۰ شرکت در سال ۱۴۰۰ به ۵۵۰ شرکت در سال ۱۴۰۱ رسیده است و باید این نکته مورد بررسی قرار گیرد که این شرکتها علاوه بر رشد کمّی از رشد کیفی هم برخوردار بودهاند یا خیر.
او با تاکید بر اینکه شرکتهای بزرگ و کوچک میتوانند نقش مکمل را برای یکدیگر ایفا کنند، افزود: شرکتهای بزرگ معمولاً از رشد آهسته، کمبود خلاقیت، فرآیندهای غیرمنعطف و ریسکگریزی رنج میبرند و در مقابل دشواریهای دسترسی به بازارهای جدید، نیروی کار کمتجربه، کمبود منابع و چهره شناخته نشده از جمله چالشهایی است که استارتآپها با آن دست به گریبانند. بنابراین این شرکتها از طریق همکاری ضعفهای یکدیگر را پوشش داده و با سرعت بیشتری مسیر رشد را طی میکنند.
این مقام مسئول در پایان گفت: مرکز نوآوری اتاق تهران، از طریق ایجاد ارتباط و تسهیل تأمین مالی میتواند به ایجاد زیستبوم نوآوری در صنعت پتروشیمی کمک کند و برای دستیابی به این هدف از بازیگران این زیستبوم نظیر شرکتهای دانشبنیان و فناور، صاحبان پروژهها، مراکز نوآوری و شتابدهندهها، صندوقها و سرمایهگذارها و فعالان صنعت پتروشیمی کمک بگیرد.