استفاده از تکنولوژی، تنها راه باقیمانده برای تولید محصولات غذایی
وقایع صنعت – مسعود آلکثیر در نخستین کنفرانس ملی اینترنت اشیا که امروز(۷ آذرماه) در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، اظهار کرد: در ابتدا که جمعیت جهان کم بود و زمینها هنوز زیرکشت نرفته بودند و اراضی زیاد بود و از سویی منابع آب نیز در حجم کنونی مورد استفاده قرار نگرفته بود، بشر برای تامین غذا از طریق افزایش سطح زیرکشت با همان میزان تولید توانست غذا تامین کند اما با افزایش جمعیت جهان، بشر از راهکار دیگری استفاده کرد زیرا زمین و آب محدود است.
وی افزود: انسان پس از آن دوران، از طریق بهبود پتانسیل ژنتیکی و افزایش راندمان و اصلاح نباتات، غذا تامین کرد اما ظرفیتهای ژنتیکی نیز محدود است بنابراین، بشر در این سالها توانست حداکثر ظرفیت تولیدات را با استفاده از اصلاح دام و نبات محقق کند.
معاون بهرهبرداری کشاورزی و تولیدات غیرنیشکری شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی ادامه داد: از این به بعد نیز گفته میشود که بشر برای تامین غذا از طریق اصلاح نباتات دیگر ظرفیت ندارد بنابراین تنها راهکار باقی مانده استفاده از تکنولوژیهای جدید در قالب کشاورزی دقیق است؛ به این معنا که به عنوان مثال اگر یک مزرعه ۱۲۰ تن در هکتار محصول تولید میکند، یک مزرعه بدون مشکل و با بالاترین بهرهوری است.
وی با اشاره به لزوم استفاده از تکنولوژی برای تولید غذا در شرایط محدود شدن ظرفیتهای ژنتیکی اطلاح دام و نباتات، گفت: از طریق کشاورزی دقیق که اینترنت اشیا یکی از ابزارهای آن است، میتوان گیاه و زمین را به صورت دقیق بررسی کرد در حالی که در روشهای سنتی، زمین به صورت نقطهای انتخاب و بعد بررسی انجام میشد.