عضو کمیسیون انرژی:

نقش موثر دانش‌بنیان‌های نفتی در دستیابی به رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی

بر اثر سیاست‌های صحیحی که در کشور به اجرا گذاشته شد، شرایط خوبی به لحاظ دستاوردهای دانش بنیانی داریم و دانش بنیان شدن صنعت نفت و گاز با سرعت خوبی به انجام رسیده است و با بومی سازی نیز زمینه را برای اشتغال جوانان به وجود آوردند.

وقایع صنعت – صندوق بین المللی پول از رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی کشورمان در آخرین گزارش خود که هر سه ماه یکبار منتشر می‌شود، خبر داد. در همین ارتباط، این صندوق پیش بینی خود را برای رشد اقتصادی ایران طی سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ میلادی افزایش داد.

در حالی کشورمان به رشد اقتصادی مطلوبی طی سال گذشته میلادی دست یافت که دیگر کشورها وضعیت خوبی ندارند. به طور مثال، عربستان در این سال رشد منفی ۱.۱ درصدی را تجربه کرد. در این سال، آمریکا ۲.۵ درصد، آلمان منفی ۰.۳ درصد، فرانسه ۰.۸ درصد، انگلیس ۰.۵ درصد، چین ۵.۲ درصد، هند ۶.۷ درصد، روسیه ۳ درصد، برزیل ۳.۱ درصد، ترکیه ۴ درصد و پاکستان منفی ۰.۲ درصد  رشد اقتصادی داشتند.

به زعم کارشناسان، دانش بنیان‌ها نقش موثری در بالا بردن رشد اقتصادی کشور ایفا کرده اند. به ویژه صنایع نفت و گاز کشور بیشترین استفاده را طی سال‌های اخیر از دستاوردهای دانش بنیانی داشتند و این امر به بهبود وضعیت اقتصادی کشور کمک کرد. همچنین کارشناسان معتقدند رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی کشورمان بر اثر تلاش‌های فراوان و سیاست گذاری‌های صحیح به دست آمده است.

در همین زمینه رمضان سنگدوینی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در خصوص موفقیت کشور در خنثی سازی تحریم‌های نفت و گاز و به فروش رساندن این منابع گفت: تحریم کنندگان قصد داشتند از طریق ممانعت از فروش نفت و گاز کشور، دسترسی دولت را به درآمدهای ارزی قطع کنند و در نتیجه اقتصاد را فلج کنند. اما بر اثر به اجرا گذاشتن سیاست‌های صحیح توانستیم به نتایج خوبی دست پیدا کنیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر روزانه ۱۱۵ تا ۱۲۰ میلیون لیتر بنزین تولید می‌کنیم و تولید گاز طبیعی نیز در حد قابل قبولی است. به لحاظ تولید مشکلی نداریم، اما باید برای موضوع بدمصرفی در کشور چاره اندیشی کنیم.

عضو کمیسیون انرزی مجلس خاطرنشان کرد: در شرایط تحریمی که دسترسی ما به اقلام راهبردی صنایع نفت و گاز قطع شده بود، توانستیم با استفاده از توان دانش بنیانی کشور تا حد زیادی به رفع نیازهایمان بپردازیم. دانش بنیان‌ها کمک فراوانی به حل مشکلات کشور در دوران تحریم‌ها کردند. به ویژه اینکه از خروج ارز از کشور ممانعت کردند، بسیار اهمیت دارد.

وی ادامه داد: دانش بنیان‌ها زمینه را برای اشتغال جوانان به وجود آوردند، از خروج ارز از کشور جلوگیری کردند، نیازهای صنایع را به اقلام راهبردی رفع کردند و در شرایط تحریمی بسیار کمک کننده بودند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: بر اثر سیاست‌های صحیحی که در کشور به اجرا گذاشته شد، شرایط خوبی به لحاظ دستاوردهای دانش بنیانی داریم و دانش بنیان شدن صنعت نفت و گاز با سرعت خوبی به انجام رسیده است و در حوزه بومی سازی تجهیزات نیز اقدامات خوبی انجام شده است که زمینه را برای اشتغال جوانان به وجود آوردند، رشد اقتصادی را ایجاد کردند و از خروج ارز از کشور جلوگیری کردند. نشان‌ می‌دهد که تعداد شرکت‌های دانش بنیان در دولت فعلی نسبت به دولت قبل دو برابر شده اند. این‌ها آمارهای خوبی است که نشان دهنده استفاده از ظرفیت دانش بنیانی کشور است.

سنگدوینی گفت: یکی دیگر از مسائلی که به رشد اقتصادی کشور کمک کرد، به اجرا گذاشتن یک دیپلماسی فعال اقتصادی و سیاسی بود. رئیس جمهور توانست به عنوان رئیس دولت به گسترش روابط با دیگر کشورها بپردازد و زمینه را برای فروش نفت و گاز کشور فراهم کند.

وی ادامه داد: قراردادهای خوبی بین ما و کشورهای دیگر منعقد شده است. تبدیل کردن این قراردادها به اقدام‌ می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. توانسته ایم روابط خوبی را با کشورهای منطقه و فرامنطقه برقرار کنیم، تمامی این سیاست‌ها در فروش نفت و گاز کشور و دستیابی ما به رشد اقتصادی مطلوب ۵.۴ درصدی اثرگذار بودند.

https://vaghayesanat.ir/710473کپی شد!
6441