موفق ترین سیاست تجاری دولت سیزدهم، سهامداری در پالایشگاههای فراسرزمینی است
وقایع صنعت – اگرچه قرار بود بر اثر تحریمها از فروش نفت و گاز کشورمان خودداری به عمل آید و اقتصادمان با مشکلات جدی مواجه شود، اما صندوق بین المللی پول از رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی کشور در سال گذشته میلادی خبر داد. بخش زیادی از رشد اقتصادی را مرهون فروش نفت و گاز هستیم. به زعم بسیاری از کارشناسان، فروش این منابع در شرایط تحریمی یک موفقیت برای دولت سیزدهم و وزارت نفت محسوب میشود.
کارشناسان بر این عقیده اند که نگه داشتن مشتریهای نفت و گاز اهمیت زیادی دارد. زیرا اگر آنها از دست بروند، برگرداندن شان کار سادهای نیست. دولت سیزدهم در شرایطی روی کار آمد که مشکلات جدی در زمینه تولید و فروش نفت داشتیم.
وزارت نفت به چاره اندیشی برای فروش منابع نفت و گاز کشور پرداخت. در نهایت سیاستهایی مانند بازاریابی در پالایشگاههای کوچک شرق آسیا، سهامداری در پالایشگاههای فراسرزمینی، استفاده حداکثری از توان دانش بنیانی کشور برای تولید و استحصال و افزایش تعاملات با کشورهای دیگر مدنظر قرار گرفت.
سیاستهای مورد بحث در نهایت نتیجه داد و توانستیم با وجود تحریمها به فروش نفت و گاز کشور مبادرت کنیم. این اقدام شاید در شرایط غیرتحریمی اهمیت زیادی نداشته باشد، اما در وضعیتی که تحریم کنندگان عزم خود را برای نابودی اقتصاد کشور جزم کرده اند، ارزش بالایی پیدا میکند.
محمدصالح جوکار، رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها درخصوص فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریمی اظهار داشت: سیاست گذاریهای صحیح برای خنثی سازی تحریم ها، یک اقدام درست و راهبردی به شمار میرود و موفقیتی برای وزارت نفت محسوب میشود. بر اثر این تلاشها توانستیم به فروش نفت و گاز کشور مبادرت کنیم و از درآمدهای حاصله بهره ببریم.
وی ادامه داد: همکاری در پالایشگاههای فراسرزمینی و بازارسازی تضمینی برای فروش نفت کشور یکی از موفقیتهای ما طی سالهای اخیر محسوب میشود. به واسطه پیشرفتهای علمی که در صنایع نفت و گاز داشته ایم، توانستیم این سیاست را پیش ببریم که قابل توجه است. این سیاست موفقترین سیاست تجاری دولت سیزدهم جهت بازارسازی تضمینی برای فروش نفت خام و رکوردشکنی در حجم فروش روزانه نفت خام بوده است.
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها خاطرنشان کرد: روابط دیپلماتیک در دنیای امروز از اهمیت بالایی برخوردار است. در همین راستا، وزارت امور خارجه بخش اقتصادی اش را فعال کرد و از ظرفیتهای دیگر مانند رایزنهای اقتصادی استفاده کردیم تا روابط خود را با کشورهای موردنظر گسترش دهیم و بسترسازی برای فروش نفت و گاز کشور داشته باشیم. تمامی این تلاشها در نهایت نتیجه داد و توانستیم به خنثی سازی تحریمها بپردازیم.
این مقام مسئول گفت: در سایه گسترش روابط با کشورهای منطقه که در دولت فعلی پیگیری شد، توانستیم بخشی از نیازهای وارداتی خود را از این طریق رفع کنیم و به صادرات نفت و گاز خود بپردازیم.
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها خاطرنشان کرد: شرکتهای دانش بنیان در حوزههای مختلف ورود کرده اند و کمک شایانی به رفع نیازهای علمی و فناوری کشور کرده اند. استفاده از این فرصتها در صنایع نفت و گاز طی سالهای اخیر اقدام مثبتی است. این امر نیز در دستیابی ما به رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی طی سال گذشته میلادی موثر بود.
وی ادامه داد: موفقیت کشور در فروش نفت و گاز و دستیابی به رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی بر اثر به اجرا گذاشتن سیاستهای صحیح و تلاش و همدلی به دست آمد. در سایه خودباوری توانستیم به رفع نیازهای کشور در صنایع نفت و گاز بپردازیم و به خنثی سازی تحریمها مبادرت کنیم. این دستاوردها از اهمیت بالایی برخوردار است.
این مقام مسئول در پایان گفت: هر چقدر بتوانیم از ظرفیت دانش بنیانها بیشتر در روند توسعه صنعتی کشور بهره ببریم، منفعت بیشتری برایمان دارد. دانش بنیانها در دنیای امروز از اهمیت بالایی برخوردارند و سهم بسزایی در رشد کشورها ایفا میکنند. در کشور ما نیز ظرفیتهای فراوانی به لحاظ دانش بنیانی وجود دارد که استفاده از آنها سودمند خواهد بود.