افزایش ظرفیت تبادل برق با کشورهای همسایه
وقایع صنعت _ رجبی مشهدی عنوان کرد: ما مرز مشترکی با اروپا نداریم، اما از طریق یک پست پیشرفته(بک تو بک) از طریق ترکیه تا ۶٠٠ مگاوات امکان تبادل انرژی با اروپا وجود دارد. در این خصوص شیوه نامه و توافقنامهای بین شرکت مدیریت شبکه برق ایران و طرف ترکیهای امضا شده که بر اساس آن پروتکلهای فنی تنظیم شده تا طرح شکل اجرایی به خود گرفته و به نحو مطلوبی انجام شود. درمجموع برنامه این است که ابتدا برق به ترکیه و بعد از طریق این کشور به کشورهای اروپایی صادر و به همین طریق از اروپا به ترکیه و سپس به ایران وارد شود.
وی افزود: آن چه به لحاظ مطالعاتی بررسی شده این است که ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار تا ٣ هزار مگاوات وجود دارد، اما از طریق خطوط جدید که در برنامههای آینده مدنظر داریم، امکان تبادل برق با این کشورها تا ۵ هزار مگاوات قابل افزایش است. همچنین تبادل برق با کشورهای همجوار حتی میتواند به رفع ناترازی برق در فصل گرم سال از طریق واردات نیز کمک کند.
مدیرعامل شرکت توانیر اظهار داشت: در چهار ماه گرم سال ما مشکل ناترازی برق داریم، اما در ٨ ماه باقیمانده امکان صادرات فراهم است، قطعاً این تبادل برق کمک میکند که ناترازی را هم در تابستان برطرف کنیم یعنی در تابستان برق وارد کنیم و در دورههایی که کمبود نداریم برق را صادر کنیم، پس اتفاقاً تبادل و صادرات برق میتواند کمک کند که ناترازی را به حداقل برسانیم.
وی در پایان از فراهم بودن امکان صادرات برق سرمایه گذاران بخش خصوصی از مسیرهای انتقال برق موجود تا سقف ٣٠٠ مگاوات(۵٠ مگاوات به افغانستان، ۵٠ مگاوات به پاکستان، ١٠٠ مگاوات به عراق و ١٠٠ مگاوات به ترکیه) خبر داد و گفت: سرمایه گذاران میتوانند ٨ ماه برقشان را به این کشورها صادر و در ۴ ماه گرم سال نیز به داخل عرضه کنند.