تکمیل بستر اجرایی مالیات بر عایدی سرمایه و مجموع درآمد

استقرار نظام پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، تکمیل بستر اجرایی مالیات بر عایدی سرمایه و مجموع درآمد و به تور انداختن فراریان بزرگ مالیاتی از جمله اقدامات دولت سیزدهم در حوزه مالیات بود.

وقایع صنعت – یکی از اقدامات و دستاوردهای اصلی سازمان امور مالیاتی، استقرار نظام پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان بود که در نتیجه آن اتصال حدود ۱۳۷ هزار مؤدی به سامانه مؤدیان، صدور یک میلیارد و ۵۴۱ میلیون و ۳۵۵ هزار و ۱۸۷ صورتحساب الکترونیکی محقق شد.

الزام ۱۰۰ هزار مؤدی اشخاص حقوقی به صدور صورتحساب الکترونیکی، الزام حدود ۹ هزار مؤدی اشخاص حقیقی مشمول به صدور صورتحساب الکترونیکی مطابق با قانون تسهیل تکالیف مؤدیان، تخصیص کارپوشه به بیش از ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار مودی در سامانه مودیان، تخصیص بیش از ۲ میلیون شناسه کالا و خدمات عمومی و اختصاصی و شناسایی و ساماندهی بیش از ۲۳ میلیون پذیرنده بانکی از دیگر نتایج استقرار نظام پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان بوده است.

همچنین راه‌اندازی سامانه مؤدیان و استقرار کامل پایانه فروشگاهی به‌عنوان بستر اصلی اجرای بسیاری از قوانین مالیاتی و داده‌مبنا کردن فرایندهای اخذ مالیات، بهره‌برداری از مرحله دوم نظام پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، تفکیک حساب‌های تجاری و شخصی و تصویب قانون تسهیل سامانه مؤدیان از دیگر پیشرفت‌ها و تغییرات این پروژه در دولت سیزدهم است.

پیگیری تصویب قانون اصلاح مالیات‌های مستقیم و تکمیل بستر اجرایی مالیات بر عایدی سرمایه و مجموع درآمد گام دیگری است که در راستای تحول در نظام مالیاتی در دولت شهید آیت الله رئیسی برداشته شد.

تکمیل برنامه نرم‌افزاری سامانه مؤدیان در راستای اجرای مالیات بر عایدی سرمایه و مجموع درآمد، پیگیری تصویب طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی و بستر اجرایی آن و پیگیری تصویب لایحه اصلاح مالیات‌های مستقیم(شامل مالیات بر جمع درآمد و ساماندهی معافیت‌ها و مشوق‌های مالیاتی) در مجلس شورای اسلامی در همین راستا به انجام رسیده است.

اعطای اعتبار مالیاتی به دانش‌بنیان‌ها

اعطای اعتبار مالیاتی با قابلیت انتقال به سنوات آتی به شرکت‌ها و مؤسسات متقاضی دانش‌بنیان نیز گام تحولی دیگری در راستای اصلاح نظام مالیاتی است. در این زمینه ایجاد بستر اعطای اعتبار مالیاتی به شرکت‌های دانش‌بنیان و دریافت فهرست اطلاعات ۱۰۹۸ شرکت دانش‌بنیان از معاونت علمی فناوری رئیس جمهور؛ بارگذاری مصادیق فعالیت‌های دانش‌بنیان در سامانه یکپارچه مالیاتی و تقسیط حداکثری بدهی شرکت‌های دانش‌بنیان انجام شد.

تقسیط بلندمدت مالیات برای تولیدکنندگان و دانش بنیان‌ها

از آنجا که تحول در نظام مالیاتی در دولت سیزدهم با نگاه خاص به حمایت از بخش مولد اقتصاد بوده است؛ تقسیط بلندمدت مالیات در اجرای ماده ۱۶۷ قانون مالیات‌های مستقیم از اقداماتی است که در این راستا انجام شد.

در این زمینه تقسیط بلندمدت مالیات واحدهای آسیب‌دیده از شرکت‌های تولیدی و دانش‌بنیان و تقسیط مبلغ بدهی از سه سال به ۵ سال به سرانجام رسید.

استقرار کامل نظام نوین دادرسی مالیاتی

از دیگر اقدامات دولت سیزدهم برای تحول در نظام مالیاتی، استقرار کامل نظام نوین دادرسی مالیاتی با رویکرد تسریع و چابک‌سازی فرایندهای دادرسی و زمان از طریق سطح‌بندی و اولویت‌گذاری پرونده‌ها و آسیب‌شناسی آرای قبلی است که نتایج آن ایجاد مرکز دادرسی، کاهش میانگین زمانی صدور رأی هیأت (۳ ماه)، انتخاب نمایندگان هیأت‌های حل اختلاف به صورت تصادفی بنابر تبصره(۵) ماده ۲۴۴ قانون مالیات‌های مستقیم، راه‌اندازی هیأت‌های حل اختلاف موقت و به‌روزرسانی دستورالعمل دادرسی مالیاتی با نگاه روان‌سازی و افزایش توان حل‌وفصل پرونده‌ها بوده است.

مبارزه با فرار مالیاتی ۳.۶ همت برگ قطع مالیاتی برای تراکنش‌های مشکوک بانکی

از اقدامات مهم در این زمینه، رسیدگی و صدور ۲۰ هزار و ۱۹۷ فقره برگ تشخیص مالیات به مبلغ ۲۴۹ هزار و ۴۸۵ میلیارد ریال و صدور ۸ هزار و ۸۷۱ فقره برگ قطعی به مبلغ ۸۵ هزار و ۲۴۵ میلیارد ریال در اجرای بازرسی‌های مالیاتی موضوع ماده(۱۸۱) قانون مالیات‌های مستقیم، صدور ۲۶ هزار و ۳۲۶ فقره برگ تشخیص مالیات به مبلغ ۲۴۹ هزار و یک میلیارد ریال و صدور ۷ هزار و ۹۱۷ فقره برگ قطعی به مبلغ ۳۶ هزار و ۸۱۱ میلیارد ریال در رسیدگی به تراکنش‌های مشکوک بانکی، درج هزار و ۷۹۴ شرکت در فهرست مؤدیان فاقد اعتبار و شناسایی ۵۸۸ شرکت مشکوک در مرحله راستی‌آزمایی، اجرای هزار و ۱۸۸ مورد بازرسی مالیاتی موضوع ماده(۱۸۱) قانون مالیات‌های مستقیم، دریافت ۴۲ هزار و ۵۹۷ فقره گزارش مردمی از سامانه جامع گزارش‌های مردمی، شناسایی هزار و ۴۳۳ شخص فاقد پرونده مالیاتی، درخواست استعلام تراکنش بانکی برای ۳ هزار و ۷۹۲ شخص حقیقی و حقوقی، اجرای ۲۰ مورد بازرسی مالیاتی، ۱۰ هزار و ۶۱۹ بازدید میدانی از محل فعالیت اشخاص گزارش شده، ارسال مشخصات ۱۰ هزار و ۵۱۵ مورد از تخلف پزشکان به سازمان نظام پزشکی، وصول ۱۱۳ هزار و ۶۸۰ میلیارد ریال اصل و جریمه مالیات از محل شناسایی درآمدهای کتمان شده مستند به قبوض مالیاتی مرتبط با جرایم موضوع ماده (۱۹۲) قانون مالیات‌های مستقیم و همچنین تقدیر از ۱۳۰ نفر از گزارش‌دهندگان فرار مالیاتی و پرداخت بیش از ۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال پاداش به اشخاص یادشده بوده است.

https://vaghayesanat.ir/711750کپی شد!
9611