افزایش سقف صدور «ضمانت‌نامه تعهد پرداخت» برای دانش‌بنیان‌ها

مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک با اشاره به افزایش سقف ضمانت‌نامه تعهد پرداخت برای دانش‌بنیان‌ها به ۱۰ میلیارد تومان، این اقدام را گامی در راستای کمک به تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» عنوان کرد.

وقایع صنعت – محمدحسن مقیسه، مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک اظهار داشت: از اولویت‌های جدی و اساسی وزارت صنعت، معدن و تجارت و صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک، توجه ویژه به حوزه دانش‌بنیان کشور است و بر این اساس علاوه بر اقداماتی که به آنها اشاره شد، تخفیف ۵۰ درصدی برای کارمزد صدور ضمانت‌نامه برای شرکت‌های دانش‌بنیان در نظر گرفته شده است.

وی افزود: همچنین در حوزه اعتبارسنجی شرکت‌های دانش‌بنیان(برای دریافت ضمانت‌نامه)، خط ویژه‌ای در صندوق تعریف شده است تا تمامی فرآیندها با دقت و سرعت بالا در کمترین زمان ممکن انجام شود. امکان تقسیط کارمزد و کاهش وثایق نیز از دیگر امتیازات ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان است.

مقیسه با اشاره به تفاهم‌نامه سه‌جانبه میان «صندوق نوآوری و شکوفایی» ریاست جمهوری، «صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک» وزارت صمت و «صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون» وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با توجه به اثرگذاری انکارناپذیر شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد کشور، تلاش می‌شود که شرایط مطلوبی برای این شرکت‌ها فراهم شود.

مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک ادامه داد: با این هدف، سال گذشته تفاهم‌نامه سه‌جانبه‌ای منعقد شد که بر اساس آن، شرکت‌های دانش‌بنیان معرفی‌شده از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی می‌توانند برای دریافت تسهیلات از بانک‌ها، از خدمات صدور ضمانت‌نامه صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک و همچنین صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون استفاده کنند.

وی تاکید کرد: صدور «ضمانت‌نامه تعهد پرداخت» با شرایط کاملاً حمایتی برای شرکت‌های دانش‌بنیان، جزو اولویت‌های کاری چند سال اخیر وزارت صمت و صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک که زیرمجموعه این نهاد محسوب می‌شود، بوده است. در سال گذشته سقف ضمانت‌نامه تعهد پرداخت برای هر شرکت دانش‌بنیان رقم ۵ میلیارد تومان بود که از ابتدای سال ۱۴۰۳ مجوز افزایش این رقم را به ۱۰ میلیارد تومان دریافت کرده‌ایم.

مقیسه تصریح کرد: طی یک سال گذشته، عملکرد نسبتاً خوبی در این بخش ثبت شده است؛ با توجه به اینکه بخش عمده‌ای از فرایند اعتبارسنجی شرکت‌های متقاضی در خود صندوق نوآوری و شکوفایی انجام می‌شود، تنها با دریافت چک و سفته، ضمانت‌های تعهد پرداخت را در کمترین زمان ممکن و با حداقل کارمزد برای شرکت‌های دانش‌بنیان صادر می‌کنیم و امیدواریم طی سال ۱۴۰۳ بتوانیم حوزه فعالیت‌ها در این بخش را گسترش دهیم.

مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک همکاری همه‌جانبه برای تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم به شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» گفت: معتقدیم یکی از مصادیق بارز و عینی مشارکت مردم در اقتصاد و جهش تولید، واحدهای صنعتی کوچک و متوسط هستند. موضوعات مرتبط با حوزه دانش‌بنیان و تأثیر تولیدات دانش‌بنیان در تمام شاخص‌های اقتصادی و اجتماعی از جمله تولید ناخالص داخلی (GDP)، اشتغال و جلوگیری از مهاجرت(فارغ‌التحصیلان دانشگاهی) به اثبات رسیده است. صنایع کوچکی که همزمان کار تولید دانش‌بنیان نیز انجام می‌دهند، از مصادیق روشن و عینی مشارکت مردم در جهش تولید است.

وی بیان کرد: چنانچه بتوانیم با مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی و سایر نهادها، به صنعتگرانی که در حوزه دانش‌بنیان کشور مشغول فعالیت هستند، خدمات ویژه‌ای ارائه کنیم، گام بزرگی برای تحقق «جهش تولید با مشارکت مردم» برداشته می‌شود.

مقیسه گفت: در این راستا تلاش می‌کنیم حجم و دامنه خدمات ارائه‌شده به شرکت‌های دانش‌بنیان را با همکاری مشترک با صندوق نوآوری و شکوفایی توسعه دهیم. علاوه بر اعداد و ارقامی که در قالب پرداخت تسهیلات یا صدور ضمانت‌نامه‌ها در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار می‌گیرند، باید تلاش کنیم که این خدمات در کمترین زمان ممکن در اختیار این شرکت‌ها قرار گیرد.

مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک افزود: طی چند سال اخیر، شیوه‌های نوینی تأمین مالی در کشور رواج پیدا کرده است. ما نیز در صندوق تلاش می‌کنیم هم راستا با مدل‌های تأمین مالی نوین، ضمانت‌نامه‌های ویژه این حوزه‌ها را نیز صادر کنیم. یکی از حوزه‌های جدید در این بخش، تأمین مالی جمعی(crowdfunding) است که توسط سکوهای تأمین مالی جمعی مورد تأیید فرا بورس انجام می‌شوند.

وی در ادامه در این بخش نیز صندوق به عنوان رکن ضامن عمل و «ضمانت‌نامه تأمین مالی جمعی» که یک نوع ضمانت‌نامه تعهد پرداخت است را صادر می‌کند، تاکید کرد: بر اساس این ضمانت‌نامه در صورتی که به هر دلیلی تولیدکننده جذب کننده سرمایه بر بستر سکوی تأمین مالی جمعی، نتواند در سررسید به تعهد خود عمل کند، صندوق به سرمایه‌گذاران کراد فاندینگ(تأمین مالی جمعی) تادیه خسارت می‌کند.

مقیسه یادآور شد: در سال‌های اخیر زنجیره تأمین و مساله تأمین مالی آن اهمیت بسزایی یافته است. به همین جهت صندوق محصول نوینی به‌نام «ضمانت‌نامه تأمین مالی زنجیره تأمین» تدوین کرده است که یک محصول کاملاً ابتکاری است.

مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک اضافه کرد: در چارچوب این ساختار، تعدادی بنگاه که در قالب زنجیره تأمین فعالیت می‌کنند، شناسایی شده، سپس بنگاه تولیدکننده ارزیابی اعتباری شده و به پشتوانه ضمانت‌نامه صندوق برات الکترونیک صادر می‌شود، این برات الکترونیک تضمین شده از سوی صندوق، می‌تواند به عنوان یک ابزار پرداخت تعهدی در طول زنجیره بین بنگاه‌ها استفاده شود. در سررسید برات در صورتی که بنگاه تولیدکننده(حلقه اول) نتواند در سررسید به تعهدات خود عمل کند، صندوق تادیه خسارت می‌کند.

https://vaghayesanat.ir/711865کپی شد!
9881