ضرورت تدبیر برای نوسازی ماشین آلات صنعت فولاد

رئیس هئیت اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: عمر ماشین آلات کارخانه‌های فولادسازی بالاست به همین علت کارخانه‌ها از ۱۰۰ درصد ظرفیت خود استفاده نمی‌کنند.

وقایع صنعت – نادر سیلمانی رئیس هئیت اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: کارخانه‌های فولادسازی کشور ۳۰ تا ۴۰ درصد کارایی خود را به علت اینکه ماشین آلات شأن نو نیست از دست می‌دهند.

این مقام مسئول افزود: برای افزایش کارایی و تولید، همچنین استفاده بهینه از ظرفیت‌ها، دولت جدید باید تدابیری برای نوسازی و جایگزینی ماشین آلات این صنعت بیندیشد.

وی به چالش بعدی صنعت فولاد که قطع برق است اشاره کرد و گفت: با قطع برق صنایع فولادی، عملاً از افزایش تولید و بهره وری بیشتر، جلوگیری می‌شود.

سلیمانی افزود: در حال حاضر صنایع فولادی با کسری ۱۲ هزار مگاواتی برق روبروست که اگر برای جبران آن چاره اندیشی نشود ۸۰ تا ۸۵ درصد کارخانه‌های فولادسازی کشور، تعطیل خواهد شد.

این مقام مسئول گفت: با تخصیص ۱۲ هزار مگاواتی برق به کارخانه‌های فولادی، تولیدات این صنعت به ۴۵ میلیون تن در سال خواهد رسید.

رئیس هئیت اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد افزود: اگر دولت جدید برق و گاز مورد نیاز صنایع فولادی را به موقع تأمین کند کارخانه‌های فولاد سازی می‌توانند با کل ظرفیتشان کار کنند و تا سال ۱۴۰۴ که انتهای برنامه چشم انداز بیست ساله است تولیداتشان را به ۵۵ میلیون تن در سال می‌رسانند.

وی ادامه داد: مسئله دیگری که دغدغه تولیدکنندگان صنایع فولادی است واردات انواع ورق است؛ با توجه به شعار سال و تأکیدات مقام معظم رهبری، مبنی بر ” جهش تولید با مشارکت مردم” همچنین داشتن مازاد تولید، چرا مجوز واردات ورق سرد و پوشش دار صادر می‌شود؟

سلیمانی گفت: برای واردات ورق سرد، ارز ۴۲ هزار تومانی تخصیص داده می‌شود جالب‌تر اینکه بعد از واردات آن نیز معلوم نمی‌شود در کجا مصرف می‌شود.

وی با اشاره به اینکه گروه‌های نظارتی باید توجه جدی به مسیر واردات و مصرف محصولات کاربردی داشته باشند افزود: در سه ماهه اخیر ۲۵۰ میلیون دلار ورق‌های فولادی با ارز ۴۲ هزار تومان وارد شده،، اما فروش آنها در داخل با ارز بالای ۶۰ هزار تومان بوده که به نوعی رانت است و در جیب عده‌ای خاص می‌رود.

رئیس هئیت اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: کارخانه‌های فولادسازی کشور مثل فولاد مبارکه، شرکت فولاد غرب آسیا، شرکت صنایع هفت الماس، نیاز داخل به ورق تأمین می‌شود با واردات این محصول زیان جدی به این واحدهای تولیدی وارد می‌شود.

این مقام مسئول افزود: هم اکنون ۳۰ میلیون تن فولاد در کشور تولید می‌شود که زمینه صادرات ۱۴ تا ۱۵ میلیون تن در کشور وجود دارد، اما به علت تأخیر در پرداخت ارز مورد نیاز صادرکنندگان، مشکلات نقل و انتقال ارز و پیمان ارزی که از صادرکننده گرفته می‌شود باعث شده که موانع تولید رفع نشود، بنابراین دولت جدید باید برای رفع موانع و تسهیل روند تولید و توسعه صادرات اهتمام جدی داشته باشد.

وی افزود: اگر دولت برنامه جامع و دقیقی برای رفع موانع صادراتی نداشته باشد، عملاً در آمد ارزی ۱۰ میلیارد دلاری از صادرات ۱۵ میلیون تنی فولاد را از دست خواهیم داد، اما با هموار کردن مسیرهای صادراتی و رفع مشکلات نقل و انتقال ارزی، می‌توانیم گام بلندی در مسئله توسعه صنعت فولاد و بخش معدن برداریم.

سلیمانی گفت: انجمن تولیدکنندگان فولاد، در رده بندی اتاق بازرگانی خوش درخشیده به گونه ایی که با داشتن ۱۷۲ عضو مؤثر، می‌تواند ظرفیت‌های موجود کشور را به بهره برداری برساند و در توسعه کشور گام‌های بلندی بردارد.

رئیس هئیت اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد افزود: متولی صنعت فولاد باید از دغدغه همه صنعتگران فولاد به عبارتی از معدن تا محصول نهایی با خبر باشد؛ در گذشته افرادی بودند که در کارنامه عملکردشان، تولید یک میلیون تنی فولاد را در دوره مسئولیتشان به نه میلیون تن رساندند، بنابراین استفاده از چنین افرادی در این صنعت، می‌تواند در افزایش و توسعه این صنعت کمک بسزایی داشته باشد.

https://vaghayesanat.ir/712275کپی شد!
8662