هدف گذاری رشد سودآوری و کیفیت محصولات «API»

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان گفت: در سالی که به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» مزین شده است، بودجه عملیاتی تولید نسبت به سال قبل را حدود 10 درصد افزایش داده‌ایم تا ضمن اجرای به موقع تعهدات، کماکان روند رو به رشد سودآوری شرکت را حفظ کنیم.

وقایع صنعت – علی محمدی مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان اظهار داشت: در سالی که به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» مزین شده است، بودجه عملیاتی تولید نسبت به سال قبل را حدود ۱۰ درصد افزایش داده‌ایم تا ضمن اجرای به موقع تعهدات، کماکان روند رو به رشد سودآوری شرکت را حفظ کنیم؛ همچنین با تمرکز بر افزایش محصولات درجه یک و کاهش میزان ضایعات، به دنبال تحقق رشد حدود ۲ درصدی در مقایسه با سال گذشته در حوزه کیفیت هستیم.

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان گفت: در سالی که به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» مزین شده است، بودجه عملیاتی تولید نسبت به سال قبل را حدود ۱۰ درصد افزایش داده‌ایم تا ضمن اجرای به موقع تعهدات، کماکان روند رو به رشد سودآوری شرکت را حفظ کنیم؛ همچنین با تمرکز بر افزایش محصولات درجه یک و کاهش میزان ضایعات، به دنبال تحقق رشد حدود ۲ درصدی در مقایسه با سال گذشته در حوزه کیفیت هستیم.

این مقام مسئول بیان کرد: شرکت فولاد اکسین خوزستان به عنوان اولین و تنها شرکت نورد ورق‌های عریض فولادی در ایران و خاورمیانه شناخته می‌شود که توانایی تولید انواع ورق‌های سری «API» و خاص با ارزش افزوده بالا را داشته و قادر است نیاز صنایع مهم و راهبردی کشور از قبیل نفت، گاز و پتروشیمی، صنایع دریایی، ساختمانی و مخزن‌سازی کشور را تامین و سالیانه از خروج میلیون‌ها ارز از کشور جلوگیری کند.

وی با تاکید بر اینکه در بازار رقابتی امروز، کاهش هزینه و نهایتا افت بهای تمام شده تولید و ارتقای کیفیت محصولات سبب می‌شود که بتوان حضوری پرقدرت با مشتریانی وفادار و رو به گسترش در بازار داشت، افزود: کاهش هزینه‌های تولید از قبیل کاهش میزان ضایعات و محصولات فرعی(مشتمل بر سر ورق، کنار ورق و پوسته اکسیدی) و کاهش هزینه تعمیرات و قطعات یدکی، کاهش مصرف حامل‌های انرژی از قبیل آب، برق و گاز ضمن افزایش سودآوری برای شرکت، قیمت محصول تولیدی را با رقبای داخلی و خارجی رقابتی خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان تصریح کرد: به منظور نیل به اهدافی که مطرح شد، باید اقدامات اساسی و ضروری در دستور کار قرار گیرد که از جمله می‌توان به طراحی دقیق مواد اولیه، کنترل دقیق فرایندهای تولیدی، اجرای هوشمند نظام‌های نگهداری و تعمیرات، بهره‌گیری از تجهیزات جدید و پیشرفته و اجرای پروژه‌های بهبود در جهت ارتقای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری اشاره کرد. در واقع مجموعه این عوامل و موارد دیگر، سبب استمرار روند مثبت شرکت فولاد اکسین خوزستان طی چند سال اخیر بوده است.

کنترل هزینه‌های تولید و رشد سودآوری در فولاد اکسین

محمدی در خصوص اقدامات شرکت فولاد اکسین خوزستان در راستای کاهش هزینه‌های تولید و رشد سودآوری، عنوان کرد: همان‌گونه که اشاره شد، شرکت فولاد اکسین خوزستان به لطف تجهیزات پیشرفته خود قادر است طیف گسترده‌ای از ورق‌های فولادی را تولید کند. طی چند سال اخیر با تمرکز بر تولید محصولات «API» و آلیاژی، شرکت توانسته است نقش موثر خود در بازار داخلی را تثبیت کند. حال آنکه بهبود و استمرار شرایط موجود باید هم از حیث قیمت و هم کیفیت، از قابلیت رقابتی خوب به ویژه در مقایسه با شرکت‌های مطرح جهانی داشته باشد. ارتباط موثر و مستمر با شرکت‌‎های مهم فولادسازی در جهت ارتقای کیفیت اسلب و مواد اولیه ورودی شرکت و تامین به موقع و مستمر مواد اولیه، بهره‌مندی از قابلیت کارخانه عملیات حرارتی جهت بهبود خواص مکانیکی و کاهش زمان تولید در کارخانه نورد، ارتقا و بهبود رویکرد سیستم تعمیرات و نگهداری و رسیدن به آماده‌به‌کاری عملیاتی ۹۴ درصد، برداشتن گام بلند در جهت بومی‌سازی قطعات مصرفی و مورد نیاز خط تولید در داخل کشور، پیگیری جهت طراحی، نصب و بهره‌برداری از تجهیزاتی از قبیل «Online Inspection» و «Shape Meter» و همچنین طراحی و اجرای روش‌های جدید و مقرون به صرفه در فرایند تولید سبب شده است که روند کنترل هزینه‌های تولید و رشد سود آوری شرکت استمرار یابد.

این مقام مسئول در ادامه به اهمیت احداث و راه‌اندازی کارخانه فولادسازی بر کاهش هزینه‌های تولید فولاد اکسین و نیز مصرف‌‍کنندگان محصولات این شرکت به ویژه صنایع نفت، گاز و پتروشیمی اشاره کرد و گفت: بدون تردید یکی از نیازهای اصلی کشور و فولاد اکسین، اجرای طرح توسعه فولادسازی است تا ضمن تامین مواد اولیه باکیفیت و با ابعاد مناسب، ظرفیت اسمی کارخانه که تولید حدود یک میلیون و ۵۰ هزار تن ورق در سال است، تحقق یابد. به منظور تولید محصولات خاص از جمله سری «API»، در اختیار داشتن اسلب با آنالیز و ابعاد مشخص ضمن پایداری تولید، سبب کاهش هزینه‌هایی از قبیل کاهش درصد محصولات فرعی، کاهش عیوب سطحی و داخلی ورق، کاهش هزینه‌های باربری و انتقال و… می‌شود؛ همچنین اجرای طرح فولادسازی، زمینه اشتغال جوانان متخصص جویای کار را فراهم و زنجیره تامین شرکت و بهره‌مندی از ظرفیت‌های بیشتر را محقق می‌کند.

نیازمند تامین پایدار انرژی صنایع فولادی هستیم

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان گفت: حرکت چرخ اقتصادی کشور و تامین پایداری انرژی، راهگشای توسعه کشور خواهد بود. در حال حاضر کمبود انرژی، چالش اصلی صنایع به ویژه صنعت فولاد محسوب می‌شود و این امر سبب اختلال در برنامه‌ریزی‌های کلان شرکت‌ها و عدم تحقق ظرفیت اسمی آن‌ها شده است. تامین پایدار برق و گاز در کشور که چالش فصل‌های تابستان و زمستان صنایع کشور است، هزینه‌های بسیاری را به بخش‌های صنعتی تحمیل کرده است. عدم امکان اجرای تعهدات، هزینه‌های سربار ناشی از توقفات ناخواسته، مصرف بدون سود برخی از حامل‌های انرژی در شرایط کمبود آن، از دیگر چالش‌های موجود به شمار می‌آیند که به عنوان مثال می‌توان به کمبود برق و توقف خط تولید در تابستان و گاز مصرفی کوره‌های پیشگرم و هزینه سربار آن اشاره کرد. بنابراین مهم‌ترین اصل در بهبود شرایط امروز، توسعه صنایع نیروگاهی، اتصال شبکه‌های برق به کشورهای همسایه، بهبود و نوسازی شبکه انتقال و توزیع برق و اصلاح الگوهای مصرف و نهایتا توسعه میادین گازی و سوآپ گازی با کشورهای همسایه است.

محمدی در پایان ضمن اشاره به عملکرد موفق شرکت فولاد اکسین خوزستان طی دو سال اخیر به ویژه در حوزه سودآوری، استراتژی‌های این شرکت در سال جاری در زمینه کاهش هزینه‌های تولید و کسب سودآوری را برشمرد و یادآور شد: شرکت فولاد اکسین خوزستان با تکیه بر تیم مدیریتی و کارشناسی باتجربه و مجموعه کارگری پرتلاش خود، مسیر رو به رشد را در جهت کاهش وابستگی کشور و توسعه پایدار ادامه خواهد داد. در همین راستا، بودجه عملیاتی تولید در سال ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲ حدود ۱۰ درصد افزایش یافته تا ضمن اجرای به موقع تعهدات، روند رو به رشد سودآوری شرکت نیز میسر شود؛ همچنین با تمرکز بر افزایش محصولات درجه یک و کاهش میزان ضایعات، رشد حدود ۲ درصدی نسبت به سال گذشته در حوزه کیفیت شاخص‌گذاری شده است.

https://vaghayesanat.ir/712326کپی شد!
8176
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *