علت مسمومیت‌ کارگران در شرکت‌های پتروشیمی عسلویه چه بود؟

رئیس بهداشت و درمان صنعت نفت استان بوشهر با اشاره به مسمومیت‌های اخیر در برخی از شرکت‌های پتروشیمی منطقه پارس گفت: متأسفانه برخی از پتروشیمی‌ها و شرکت‌های مستقر در منطقه پارس جنوبی به قوانین بالادستی در این منطقه پایبند نیستند.

وقایع صنعت – سعید گران پی رئیس بهداشت و درمان صنعت نفت استان بوشهر درشهرستان جم، با اشاره به وضعیت بیمارستان توحید جم اظهار داشت: برخی از تصمیمات در دوره‌های گذشته باعث عقب‌ماندگی و مانع از توسعه بیمارستان توحید جم شده بود و اکنون با حمایت مدیرعامل پالایشگاه فجر جم طرح توسعه بیمارستان در دست اجراست.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه طرح توسعه فیزیکی بیمارستان با پیشرفت ۴۰ درصدی همراه است افزود: در کنار احداث ساختمان اداری و بخش دوم اورژانس ساخت سالن چند‌منظوره برای شرایط بحران و پدافند غیرعامل در دستور کار است.

وی از ایجاد بخش مراقبت‌های ویژه کودکان(nicu) در طرح توسعه بیمارستان توحید جم خبر داد و گفت: دستگاه‌های این بخش در حال تأمین و جذب پزشکان فوق تخصص نوزادان در اولویت قرار گرفته است تا از اعزام مادران باردار و نوزادان دارای شرایط خاص به سایر مراکز درمانی جلوگیری شود. برای ماندگاری و راه‌اندازی بخش‌های جدید، امکانات خوبی برای متخصصان فراهم شده و نیاز است دانشگاه علوم پزشکی بوشهر برخی از تخصص‌ها را در قالب نیروی طرحی در اختیار بیمارستان توحید قرار دهد.

ارائه یک میلیون و ۱۵۰ هزار خدمت در بیمارستان توحید

گران پی با اشاره به اینکه در یک سال اخیر افزون بر یک میلیون و ۱۵۰ هزار خدمت در بیمارستان توحید ارائه شده است خاطرنشان کرد: روزانه به‌صورت میانگین یک‌هزار و ۵۰۰ خدمت و در روزهای پیک بیماری‌ها تا ۳ هزار خدمت نیز به مردم ارائه می‌شود که متناسب با امکانات و نیروی انسانی این مرکز درمانی نیست.

وی از راه اندازی بخش MMR در بیمارستان توحید خبر داد و افزود: خرید دستگاه MMR در هیئت امنا با اعتبار ۷۰ میلیارد تومان به تصویب رسید و اخذ مجوز و احداث ساختمان آن در دستور کار قرار دارد و امید می‌رود تا سال آینده این بخش به بهره‌برداری برسد.

احتمال شیوع بیماری تب دنگی در مهرماه سال جاری

وی از احتمال شیوع بیماری تب دنگی در مهرماه سال جاری در استان بوشهر خبر داد و گفت: پشه آئدس در استان مشاهده شده و با توجه آغاز بارش‌ها در فصل پاییز، خطر شیوع و گسترش این بیماری به جد وجود دارد. کمیته مقابله با بیماری تب دنگی در بهداشت و درمان صنعت نفت استان تشکیل شده است و با توجه به اینکه این بیماری درمان قطعی ندارد، داروهای حمایتی و کیت‌های تشخیص آن خریداری و کادر درمانی نیز آموزش‌های لازم برای مقابله با آن دریافت کردند.

وی مهمترین راه مقابله با پشه آئدس و بیماری تب دنگی را بهسازی محیط زندگی دانست و افزود: آب راکد مهمترین محل برای تخم‌گذاری پشه آئدس است که متأسفانه اقدامات پیشگیرانه در این خصوص به‌صورت جدی از سوی متولیان دنبال نمی‌شود.

مسمومیت‌های کارگران در برخی از شرکت‌های پتروشیمی منطقه پارس

گران پی در خصوص دلیل مسمومیت‌های اخیر در برخی از شرکت‌های پتروشیمی منطقه پارس نیز گفت: متأسفانه برخی از پتروشیمی‌ها و شرکت‌های مستقر در منطقه پارس جنوبی به قوانین بالادستی در این منطقه پایبند نیستند و در حادثه مسمومیت اخیر سعی کردند که به‌صورت داخلی آن را مدیریت کنند و به سطح بالاتر اطلاعی داده نشد که مشکل بزرگی در حوزه مدیریت بحران بود.

رئیس بهداشت و درمان صنعت نفت استان بوشهر افزود: مدیران ارشد این پتروشیمی باید بلافاصله حادثه مسمومیت را به HSE ارشد منطقه اطلاع می‌دادند که تیم‌های مدیریت بحران منطقه و مراکز درمانی برای پیگیری و درمان کارکنان وارد عمل می‌شدند تا شاهد بروز این اتفاقات ناگوار نبودیم.

پیوست سلامت برای پروژه‌های صنعت در منطقه پارس جنوبی

وی با اشاره به اینکه به دنبال تصویب پیوست سلامت برای پروژه‌های صنعت در منطقه هستیم گفت: با هماهنگی لازم با مدیریت ارشد منطقه ویژه به دنبال تهیه پیوست سلامت برای ساخت و احداث پروژه‌های جدید صنعتی در منطقه پارس جنوبی هستیم تا از بروز چنین اتفاقی جلوگیری شود.

گران پی از آغاز ساخت مرکز تروماسنتر در خدمات‌رسانی اورژانسی به مصدومان حوادث بخش‌های مختلف در عسلویه خبر داد و خاطر نشان کرد: این اورژانس پیش بیمارستانی با ظرفیت ۶۰ تخت بستری، در مدت ۲۱ ماه تکمیل و به بهره‌برداری می‌رسد.

https://vaghayesanat.ir/712424کپی شد!
27