تحقق بودجه سالانه توسعه نیشکر و شناسایی ۵۷ هزار میلیاردی

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری گروه مالی سپهر صادرات از شناسایی 57 هزار و 727میلیارد ریال سود خالص و تحقق بودجه یکساله در شرکت «توسعه نیشکر و صنایع جانبی» از شرکت های وابسته وسپهر خبر داد.

وقایع صنعت – جواد وکیلی نایب رئیس هیئت مدیره شرکت سرمایه‌گذاری گروه مالی سپهر صادرات با اشاره به اینکه درآمد عملیاتی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با افزایش صد درصدی نسبت به دوره مشابه قبلی، ۱۰۹ هزار و ۲۳۱ میلیارد ریال گزارش شده گفت: همچنین با کنترل هزینه‌ها، سود عملیاتی و سود خالص نسبت به بودجه مصوب رشد ۷۴ و ۷۹ درصدی داشته و سود خالص شرکت نیز بیش از ۵۷ هزار و ۷۲۷ میلیارد ریال بوده است.

بهینه‌سازی فرآیندها و افزایش بهره‌وری نیشکر شیرین کاشت
این مقام مسئول ادامه داد: با تدابیر مدیریتی و تلاش قابل تقدیر مدیران و کارکنان هلدینگ نیشکر و صنایع جانبی و با به کارگیری استراتژی‌های چندگانه از جمله بهینه‌سازی فرآیندهای عملیاتی و افزایش درصد تبدیل شکر خام ورودی به کارخانه و افزایش بهره‌وری و راندمان در واحدهای تصفیه شکر چهارگانه، بهای تمام شده شکر به خوبی کنترل و مدیریت شده و شاهد رشد سود ناخالص به بیش از ۶۴ هزار میلیارد ریال و حاشیه سود ناخالص ۶۰ درصدی در این شرکت هستیم.

پروژه‌های جدید و عرضه اولیه در فرابورس
مدیرعامل گروه مالی سپهر صادرات افزود: از جمله طرح‌های سرمایه‌گذاری در دست اجرا در توسعه نیشکر و صنایع جانبی، تاسیس شرکت قند شهدای دزفول می‌باشد که پیش‌بینی می‌شود تا ۲ سال آینده به بهره‌برداری ‌برسد و شرکت نیشکر در حوزه تکمیل زنجیره ارزش تا محصولات نهایی پیش خواهد رفت.

مدیرعامل وسپهر با اشاره به انجام پذیرش شرکت نیشکر در فرابورس ایران از آمادگی سهامداران برای عرضه اولیه سهام این شرکت خبر داد و علت عدم عرضه این شرکت را شرایط نامناسب بازار سرمایه و ریسک های سیاسی و اقتصادی ماه‌های گذشته کشور عنوان و ابراز امیدواری کرد با شروع کار دولت جدید و ثبات در بازار سرمایه در آینده نزدیک شاهد عرضه اولیه شرکت باشیم.

ظرفیت و عملکرد شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی
به گزارش صنعت مالی، شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با ظرفیت اسمی ۷۰۰ هزار تن شکر در سطح هفت کشت و صنعت نیشکری(هر کدام با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن)، چهار واحد تصفیه شکر(هر کدام با ظرفیت ۱۷۵ هزار تن) و صنایع جانبی فعالیت می کند.

این شرکت مشتمل بر کارخانه‌های تولید الکل(۳۳ میلیون لیتر در سال)، خمیر مایه(۱۰۰۰۰تن)، تخته صنعتی MDF (1000 متر مکعب)، خوراک دام(۴۰،۰۰۰تن) هست.

بر اساس صورت‌های مالی تلفیقی ۶ ماهه ۳۱ خرداد ۱۴۰۳برای سال مالی منتهی به ۳۰/۰۹/۱۴۰۳، شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی ۵۰،۵۰۰ ریال به ازای هر سهم محقق کرده است.

با توجه به سهامداری ۴۰ درصدی شرکت سرمایه‌گذاری گروه مالی سپهر صادرات در “نیشکر”، وسپهر درآمد خوبی از محل سود تقسیمی در مجمع “نیشکر” شناسایی خواهد کرد.

نقش توسعه نیشکر در اقتصاد و مسئولیت‌های اجتماعی
توسعه نیشکر و صنایع جانبی با سرمایه ثبت شده ۱۱،۳۴۱ میلیارد ریالی، اسفندماه ۱۴۰۲ در فهرست شرکت‌های ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار درج شده و با در اختیار داشتن سهم بازار شکر کشور، نقش ویژه‌ای در بازار زنجیره ارزش نیشکر دارد.

علاوه بر این، لازم به ذکر است شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی تاکنون در راستای ایفای مسئولیت‌های اجتماعی سهم چشمگیری در اشتغال‌زایی و پایداری محیط زیست در استان خوزستان و استانهای همجوار داشته است.

توسعه نیشکر و صنایع جانبی
توسعه نیشکر و صنایع جانبی به‌عنوان یکی از پروژه‌های مهم کشاورزی و صنعتی در ایران، تأثیر قابل‌توجهی بر اقتصاد منطقه‌ای و ملی دارد. این فرآیند از کاشت نیشکر در اراضی مناسب تا تولید محصولات متنوع از آن شامل شکر، الکل، کاغذ و انرژی زیستی را در بر می‌گیرد.

کاشت و برداشت نیشکر
نیشکر به‌عنوان محصولی استراتژیک در زمین‌های حاصلخیز و مناطقی با شرایط اقلیمی گرم و مرطوب کشت می‌شود. کاشت نیشکر نیاز به مدیریت دقیق منابع آب و خاک دارد، زیرا این گیاه به آب زیادی نیازمند است. در طول مدت رشد، نیشکر به مراقبت‌های ویژه‌ای از جمله آبیاری، کوددهی و کنترل آفات نیاز دارد.

فرآوری نیشکر
پس از برداشت، نیشکر به کارخانه‌های فرآوری منتقل می‌شود. در این مرحله، نیشکر خرد شده و شیره آن استخراج می‌شود. این شیره سپس تصفیه و تبدیل به شکر سفید می‌شود. همچنین، از باگاس(تفاله نیشکر) برای تولید کاغذ و محصولات دیگر استفاده می‌شود. به این ترتیب، هیچ قسمتی از نیشکر به هدر نمی‌رود و همه قسمت‌های آن به محصولات جانبی تبدیل می‌شود.

https://vaghayesanat.ir/712705کپی شد!
8229