هشدار سازمان همکاری و توسعه اقتصادی نسبت به شدت بحران جهانی صنعت فولاد

وقایع صنعت – سازمان همکاری و توسعه اقتصادی(OECD) در بیانیه نود و هفتمین نشست کمیته فولاد خود، نسبت به شدت بحران جهانی صنعت فولاد هشدار داد. این بحران به دلیل سیاستهای غیربازاری دولت چین، از جمله ارائه کمکهای بلاعوض، معافیتهای مالیاتی، قیمتهای ترجیحی برق و وامهای با شرایط غیربازاری به شرکتهای فولادی چینی، تشدید میشود. این امر منجر به افزایش ظرفیت مازاد جهانی فولاد و اختلالات تجاری بیشتر شده است.
صادرات فولاد چین از سال ۲۰۲۰ بیش از دو برابر شده و در سال ۲۰۲۴ به ۱۱۸ میلیون تن رسیده است. این افزایش، همراه با رشد ظرفیت مازاد جهانی، باعث کاهش قیمت فولاد و سودآوری پایینتر در این صنعت شده است، بهطوری که در برخی مناطق به سطوح بیسابقه و غیرقابل قبولی رسیده است.
کمیته فولاد OECD پیشبینی میکند ظرفیت مازاد جهانی فولاد از ۶۰۲ میلیون تن در سال ۲۰۲۴ به ۷۲۱ میلیون تن در سال ۲۰۲۷ افزایش یابد. برنامهریزی برای افزایش ۱۶۵ میلیون تن ظرفیت جدید تا سال ۲۰۲۷، عمدتاً از طریق سرمایهگذاریهای شرکتهای فولادی چینی در خارج از کشور، فشار زیادی بر بقای حتی رقابتیترین تولیدکنندگان فولاد وارد خواهد کرد.
کمیته فولاد OECD خواستار بررسی علل ریشهای بحران جهانی فولاد و استفاده از نتایج این بررسی برای توسعه راهکارهای بینالمللی، از جمله از طریق مجمع جهانی ظرفیت مازاد فولاد، شد.
OECD همچنین انتظار دارد رشد تولید ناخالص داخلی جهانی در سال ۲۰۲۵ به ۳.۱ درصد و در سال ۲۰۲۶ به ۳ درصد کاهش یابد. این سازمان، افزایش عدم اطمینانهای ژئوپلیتیکی و سیاسی و تکهتکه شدن تجارت جهانی را تهدیدی برای اقتصاد جهانی میداند.