ابلاغ آیین‌نامه توسعه و افزایش تولید میادین گازی

آیین‌نامه توسعه و افزایش تولید میادین گازی با تخصیص گاز تولیدی به واحد‌های صنعتی انرژی بر و واحد‌های پتروشیمی ابلاغ شد.

وقایع صنعت – «آیین‌نامه توسعه و افزایش تولید میادین گازی با تخصیص گاز تولیدی به واحد‌های صنعتی انرژی بر و واحد‌های پتروشیمی» با شماره ۱۹۰۲۲ در تاریخ ۱۴۰۴/۰۲/۰۹ توسط معاون اول رئیس‌جمهور ابلاغ شد.

هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۴/۱/۳۱ به پیشنهاد وزارت نفت و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و تبصره(۳) بند(ب) ماده(۱۵) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۱، آیین‌نامه توسعه و افزایش تولید میادین گازی با تخصیص گاز تولیدی به واحد‌های صنعتی انرژی بر و واحد‌های پتروشیمی را به شرح زیر تصویب کرد:

آیین‌نامه توسعه و افزایش تولید میادین گازی با تخصیص گاز تولیدی به واحد‌های صنعتی انرژی بر و واحد‌های پتروشیمی
ماده ۱- در این آیین‌نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می‌روند:

۱- سرمایه‌گذار/سرمایه‌گذاران: هر یک از صنایع انرژی بر و پتروشیمی‌ها که منفرداً و یا به صورت گروهی از طریق مشارکت با شرکت‌های اکتشاف و تولید دارای صلاحیت نسبت به سرمایه‌گذاری در طرح‌های توسعه میادین گازی جدید کشور از طریق انعقاد قرارداد با شرکت ملی نفت ایران یا سایر سازوکار‌های قانونی موضوع بند(ب) ماده(۱۵) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳ اقدام می‌نمایند.

۲- واحد صنعتی: هر یک از واحد‌های صنعتی انرژی بر یا واحد‌های پتروشیمی که حداقل نیمی از سهام آنها متعلق به سرمایه‌گذار باشد.

۳- تولیدات گازی: هیدروکربور‌هایی که ناشی از تولیدات پالایشگاه بوده و قابلیت فروش دارد و با اجرای طرح‌های توسعه یا افزایش تولید میادین گازی موضوع این آیین‌نامه تولید می‌شوند.

۴- گاز طبیعی(سبک): مخلوطی از گاز متان و مقدار جزئی از ترکیبات دیگر که از طریق شبکه سراسری گاز کشور به مشترکین تحویل می‌شود.

۵- گاز غنی: گاز تولیدی از میادین گازی که به پالایشگاه تحویل و به تولیدات گازی تبدیل می‌شود.

ماده ۲- وزارت نفت با استفاده از ظرفیت‌های قانونی شرکت ملی نفت ایران و سازوکار‌های رقابتی نسبت به واگذاری فعالیت توسعه با افزایش تولید میادین گازی جدید به سرمایه گذاران و فروش گاز غنی با استفاده از انواع روش‌های قراردادی اقدام می‌نماید.

تبصره – در راستای اجرای بند (الف) ماده (۲۲) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳، وزارت نفت مکلف است در خصوص فعالیت‌های توسعه‌ای و افزایش تولید میادین گازی و نفت در هر مقیاس، نسبت به انجام مطالعات ارزیابی اثرات محیط زیستی اقدام و موافقت سازمان حفاظت محیط زیست را اخذ نماید.

ماده ۳- وزارت نفت مکلف است گاز طبیعی تولیدی حاصل از اجرای طرح‌های موضوع این آیین‌نامه را در اولویت تخصیص به واحد‌های صنعتی قرار دهد.

ماده ۴– تولیدات گازی حاصل از توسعه میدان یا طرح‌های جمع‌آوری گاز‌های مشعل متعلق به سرمایه‌گذار می‌باشد.

ماده ۵- با درخواست سرمایه گذار در طول مدت قرارداد وزارت نفت به میزان مصرف واحد‌های صنعتی زیر مجموعه سرمایه‌گذار در نقاط قابل تحویل و با رعایت امکان فنی شبکه سراسری گاز نسبت به تخصیص گاز طبیعی میادین اقدام می‌نماید.

تبصره- با رویکرد کاهش ناترازی گاز طبیعی شرکت ملی نفت ایران مکلف است براساس قرارداد منعقده تا صد درصد(۱۰۰%) از گاز طبیعی اضافی تولیدی طرح توسعه را به سرمایه‌گذار تخصیص دهد.

ماده ۶- شرکت ملی نفت ایران مکلف است در قرارداد منعقده نسبت به فروش گاز غنی به سرمایه‌گذاران با رعایت موارد زیر اقدام نماید:

۱- قیمت فروش گاز غنی و خرید تولیدات گازی حاصل از هر یک از میادین، در چهارچوب قرارداد منعقده خواهد بود.

۲- سهم تخصیص گاز طبیعی تولیدی به سرمایه گذار بر اساس قرارداد منعقده با شرکت ملی نفت ایران حداقل برای مدت ده سال تعیین میگردد.

تبصره ۱ – در صورت سرمایه‌گذاری مجدد سرمایه گذار و افزایش ضریب بازیافت میادین نسبت به طرح توسعه سرمایه‌گذار در اولویت انعقاد قرارداد فروش گاز طبیعی می‌باشد.

تبصره ۲- شرکت ملی نفت ایران مجاز به بازپرداخت مجموع هزینه‌های سرمایه‌گذاری طرح توسعه اولیه از محل مطالبات مربوط به بهای فروش گاز غنی به سرمایه‌گذار و در چهارچوب قرارداد توسعه افزایش تولید منعقده می‌باشد.

۳- صورتحساب فروش گاز غنی به صورت ماهانه و مطابق قرارداد فروش بر اساس مقادیر اندازه‌گیری و صحه‌گذاری شده و قیمت‌های اعلامی وزارت نفت تهیه و جهت تسویه حساب سرمایه‌گذار طرف قرارداد ارسال می‌گردد.

ماده ۷- در صورت وجود ظرفیت مازاد در تأسیسات فعلی شرکت‌های تابعه وزارت نفت خدمات، پالایش جداسازی و انتقال تولیدات گازی با دریافت هزینه‌های مربوط انجام می‌شود. هزینه‌های ارائه خدمات توسط وزارت نفت بر اساس متوسط عملکرد هزینه هر یک از فعالیت‌ها در تأسیسات مشابه ابلاغ می‌گردد.

تبصره ۱- هزینه انتقال گاز طبیعی سهم سرمایه‌گذار تا مقاصد مصرف در زمان انتقال توسط شرکت تابعه ذی‌ربط وزارت نفت در امور گاز از سرمایه‌گذار دریافت می‌گردد.

تبصره ۲- اختصاص گاز طبیعی به هر یک از واحد‌های صنعتی مطابق با ظرفیت انشعاب گاز طبیعی در سال اعطای مجوز تخصیص آن صنعت می‌باشد.

ماده ۸- گاز طبیعی سهم سرمایه گذار از طریق شبکه سراسری گاز طبیعی کشور و براساس موافقت اصولی صادره توسط وزارت نفت به واحد یا واحد‌های صنعتی طرف قرارداد بدون اعمال محدودیت‌های مربوط به دوره اوج مصرف انتقال می‌یابد.

ماده ۹- توجیه فنی اقتصادی و زیست‌محیطی هر یک از قرارداد‌های موضوع این آیین‌نامه باید به شرط تکمیل مدارک ظرف یک ماه در فرآیند تصویب شورای اقتصاد قرار گیرد.

https://vaghayesanat.ir/714181کپی شد!
9