تخصیص قطره چکانی ارز برای واردات ماشین آلات نساجی

وقایع صنعت – شاهین کاظمی نایب رئیس انجمن صنایع نساجی ایران با اشاره به واردات در کل زنجیرهی صنعت نساجی اظهار داشت: ۲ میلیارد دلار صرف واردات زنجیرهی صنعت نساجی ازجمله الیاف، نخ، چیپس و پارچه و .. شده است، از سال ۱۴۰۱ تا سال ۱۴۰۳ تقریبا هر سال در حوزهی واردات پارچه ۲۰ درصد تخصیص ارز افزایش داشتیم.
این مقام مسئول افزود: در حالی که این آمار را اگر با آمار واردات ماشین آلات صنعت نساجی مقایسه کنیم میبینیم که در سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۴۰۰ میلیون دلار ماشین آلات نساجی به کشور وارد شده و در سال ۱۴۰۲ حدود ۳۲ میلیون دلار و در سال ۱۴۰۳, ۳۶۳ میلیون دلار ماشین آلات مورد نیاز صنعت نساجی به کشور وارد شده است.
وی گفت: در واقع در سال ۱۴۰۳ قرار بود ارز بیشتری صرف واردات ماشین آلات شود و در عوض ارز کمتری به واردات پارچه تخصص یابد,، اما در عمل میبینیم که رویکرد دستگاهها دولتی که وظیفهی تخصیص ارز را داشتند برعکس بوده و میزان ارزی که برای واردات ماشین آلات تخصیص یافته، کاهش پیدا کرده است.
کاظمی ادامه داد: برای واردات ماشین آلات نیازمندیم تا از کشورهای پیشرفته صاحب فناوری خرید انجام دهیم و در برخی از ماشین آلات صنعت نساجی نمیتوانیم به محصولات ساخت چین اعتماد کنیم، باوجود سختیهایی که در واردات ماشین آلات نساجی به کشور وجود دارد,، اما همچنان شرکتهای ایرانی در حال واردات تجهیزات و ماشین آلات از کشورهای اروپایی هستند و بیش از ۹۵ درصد ماشین آلات مورد استفاده در تولید پارچه از کشورهای اروپایی تامین میشود.
نایب رئیس انجمن صنایع نساجی با اشاره به انواع ماشین آلات مورد نیاز زنجیره صنعت نساجی گفت: برای نمونه ماشینهای بافندگی عمدتا از بلژیک، سوییس، ایتالیا و آلمان وارد میشود و در این حوزه، آنچنان ماشین آلات بافندگی چینی در بازار داخل سهمی ندارد و انگشت شمار است. در حوزهی بافندگی پرده و بافندگی پارچه رومبلی جدیدترین و به روزترین ماشین آلات به کشور وارد شده است.