لزوم استفاده مراکز دولتی از انرژی خورشیدی

وقایع صنعت– الیاس حضرتی، رئیس شورای اطلاعرسانی دولت، از برنامهای بیسابقه و گسترده برای مقابله با ناترازیهای انرژی در کشور پرده برداشت؛ برنامهای که به گفته او از برق آغاز شده و به تدریج سایر حاملهای انرژی را نیز دربر خواهد گرفت.
حضرتی تاکید کرد که این طرح کلان، حاصل ماهها بررسی، مشورت و مناظره با کارشناسان دانشگاهی، مراکز پژوهشی و صاحبنظران حوزه انرژی است. او گفت: اولین گام ما این بود که همه متخصصان را دعوت به مشارکت کنیم تا به یک فهم مشترک برسیم. الان این فرآیند در حال تکمیل شدن است و تقریبا تمام پژوهشگران در جریان موضوع هستند.
او افزود: دولت سه گام اساسی را دنبال میکند: بازنگری در قوانین و آییننامهها، کاهش مصرف و همزمان افزایش تولید. در بخش تولید، رئیسجمهور شخصا با جدیت پیگیر است و تقریبا هر روز جلساتی در این خصوص برگزار میکند.
به گفته این مقام مسئول، واردات گسترده انواع پنلهای خورشیدی از کشورهای مختلف آغاز شده و در اختیار وزارت نیرو قرار گرفته است. دستور اکید داده شده که تمامی مراکز دولتی، از وزارتخانهها گرفته تا دانشگاهها و بیمارستانها، هرچه سریعتر این پنلها را نصب کنند. اما نکته جنجالی اینجاست: به محض تجهیز نهادهای دولتی به پنل خورشیدی، برق آنها از شبکه سراسری قطع خواهد شد.
او این اقدام را گامی نمادین و عملی برای صرفهجویی در مصرف انرژی دانست و تاکید کرد که برق صرفهجویی شده باید به خانوارها و بخش صنعت اختصاص یابد.
حضرتی همچنین اعلام کرد که وزارت راه و شهرسازی موظف شده آییننامههای ساخت مسکن را بهگونهای تنظیم کند که دریافت مجوز ساخت، منوط به پیشبینی راهکارهایی برای تامین انرژی از منابع تجدیدپذیر باشد. این الزام برای همه نهادها و اشخاص اعم از بخش دولتی و خصوصی در نظر گرفته شده و به گفته او، قرار است تبدیل به دستورالعملی کلی و فراگیر شود.