پیشینه و حوزه فعالیت شرکت تهیه و تولید خوراک دام شعیبیه

شرکت خوراک دام شعیبیه در سال 1386 با هدف استفاده از مازاد گیاهی مزارع نیشکر و کاهش وابستگی کشور در تامین نهاده‌های دامپروری، با ظرفیت اسمی 100 هزار تن آغاز به کار کرد. این شرکت هم‌اکنون با استفاده از فرآورده‌های جانبی نیشکر، سالانه نزدیک به 60 هزار تن خوراک پایه دام تولید می‌کند.

کلمه نیوز – شرکت تهیه و تولید خوراک دام شعیبیه با هدف جلوگیری از اتلاف و هدر رفت منابع و سرمایه های استانی موجود به ویژه در ارتباط با استفاده از بقایا و مازاد گیاهی حاصل از مزارع تولید شکر و با محوریت شکوفایی ظرفیت داخلی کشور جهت کاهش وابستگی حوزه دامپروری و کشاورزی به کشورهای دیگر به ویژه در ارتباط با تامین نهاده های تغذیه ای مورد نیاز دامهای کشور در سال ۱۳۸۶و با ظرفیت اسمی تهیه و تولید سالانه ۱۰۰ هزار تن خوراک دام، طیور و آبزیان، ایجاد صنایع جانبی و تهیه، تامین و کشت علوفه و غلات و دستگاههای مورد نیاز از داخل و خارج کشور و نیز فعالیت در حوزه دامپروری و پرورش دام جهت تامین نیازهای پروتئینی به بهره برداری رسیده و فعالیت خود را آغاز نمود. هم اکنون این شرکت با توجه به نوسانات موجود در بازار و با ظرفیت بالفعل تولید سالانه نزدیک به ۶۰ هزار تن خوراک پایه بر مبنای استفاده از فرآورده های جانبی صنعت نیشکر (پیت+ ملاس) در حوزه تامین نهاده های غذایی مورد نیاز دامهای کشور در حال فعالیت می باشد.

شرکت تهیه و تولید خوراک دام شعیبیه با هدف جلوگیری از اتلاف و هدر   رفت منابع و سرمایه های استانی موجود به ویژه در ارتباط با استفاده از   بقایا و مازاد گیاهی حاصل از مزارع تولید شکر و با محوریت شکوفایی   ظرفیت داخلی کشور جهت کاهش وابستگی حوزه دامپروری و کشاورزی به   کشورهای دیگر به ویژه در ارتباط با تامین نهاده های تغذیه ای مورد نیاز   دامهای کشور در سال ۱۳۸۶ و با ظرفیت اسمی تهیه و تولید سالانه ۱۰۰ هزار تن خوراک دام، طیور و آبزیان، ایجاد صنایع جانبی و تهیه، تامین   و کشت علوفه و غلات و دستگاههای مورد نیاز از داخل و خارج کشور و نیز فعالیت در حوزه دامپروری و پرورش دام جهت تامین نیازهای پروتئینی به بهره برداری رسیده و فعالیت خود را آغاز نمود. هم اکنون این شرکت با توجه به نوسانات موجود در بازار و با ظرفیت بالفعل تولید سالانه نزدیک به ۶۰ هزار تن خوراک پایه بر مبنای استفاده از فرآورده های جانبی صنعت نیشکر(پیت+ ملاس) در حوزه تامین نهاده های غذایی مورد نیاز دامهای کشور در حال فعالیت می باشد.

عملکرد شرکت تهیه و تولید خوراک دام شعیبیه شرکت تهیه و تولید خوراک دام شعیبیه شرکت تهیه و تولید خوراک دام شعبیه، تابعه شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی استان خوزستان، با استفاده از مناسب ترین روش های فرآوری و با بهره گیری از روش های غنی سازی مناسب(با کمک بخار آب تحت فشار) و مبتنی بر نتایج تحقیقات علمی مراکز مربوط و دانشگاهی، تولید کننده با کیفیت ترین خوراک پایه دام (مغز نیشکر یا پیت و ملاس) و کنسانتره از بهترین مواد اولیه می باشد. کارشناسان و متخصصین شاغل در این مجموعه با تلاش، نظارت و کنترل کیفی دقیق فرآیندهای فرآوری و غنی سازی مواد اولیه در شبکه تاسیسات هیدرولایزر کارخانه، توانستند اهداف مقتضی را در ارائه تولیدی با کیفیت و با ارزش غذایی مناسب و مطلوب جهت تامین نیازها و احتیاجات غذایی دام های را محقق نموده و رضایت فعالان عرصه تولید صنعت دامپروری را به خوبی کسب نمایند. شرکت تهیه و تولید خوراک دام شعبیه، تابعه شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی استان خوزستان، با استفاده از مناسب ترین روش های فرآوری و با بهره گیری از روش های غنی سازی مناسب(با کمک بخار آب تحت فشار) و مبتنی بر نتایج تحقیقات علمی مراکز مربوط و دانشگاهی، تولید کننده با کیفیت ترین خوراک پایه دام (مغز نیشکر یا پیت و ملاس) و کنسانتره از بهترین مواد اولیه می باشد. کارشناسان و متخصصین شاغل در این مجموعه با تلاش، نظارت و کنترل کیفی دقیق فرآیندهای فرآوری و غنی سازی مواد اولیه در شبکه تاسیسات هیدرولایزر کارخانه، توانستند اهداف مقتضی را در ارائه تولیدی با کیفیت و با ارزش غذایی مناسب و مطلوب جهت تامین نیازها و احتیاجات غذایی دام های را محقق نموده و رضایت فعالان عرصه تولید صنعت دامپروری را به خوبی کسب نمایند.

باگاس و پیت نیشکر شرکت تهیه و تولید خوراک دام شعیبیه از فرآورده های فرعی نیشکر، تفاله باقی مانده از عصاره گیری و شکرگیری می باشد که به عنوان باگاس و پیت به بازار عرضه می گردد. با توجه به این که میزان پیت و باگاس حاصل از هر هکتار نیشکر معادل حداقل ۱ تن ماده خشک است و سطح زیر کشت این محصول نیز به بیش از ۱۰۰ هزار هکتار رسیده است، میزان تولید سالانه این مواد در خوزستان متجاوز از یک میلیون تن برآورد می گردد. این محصول به عنوان باقی مانده کارخانجات تولید شکر اگر چه در ابتدا دارای ارزش غذایی پایینی بوده و به دلیل رطوبت نسبتا بالا، نگهداری آن نیز مشکل است؛ ولی با غنی سازی و فرآوری مناسب می توان آن را به خوراکی مطلوب و مرغوب جهت عرضه به دامداری ها و تامین احتیاجات پایه ای دام تبدیل نمود.

مطالعات انجام شده نشان می دهد که با استفاده از ملاس و اوره می توان فرآوردهای جانبی نیشکر را غنی سازی کرده و ضمن بالا بردن ارزش غذایی این محصولات، با روش سیلو کردن، امکان ماندگاری آن ها را نیز فراهم نمود. قابلیت هضم این محصولات جانبی نیشکر از ۸ تا ۱۰ درصد متغیر بوده که بستگی به مدیریت برداشت محصول و روش شکرگیری دارد. تاکنون پژوهش هایی متعددی جهت بهبود ارزش غذایی پیت و باگاس نیشکر انجام شده است. غنی سازی این فرآورده فرعی با استفاده از اسید فسفریک، به نسبت ۸ درصد، نیز سبب بهبود ارزش غذایی آن شده است. مطالعات مربوط به سیلو نمودن پیت، همراه با برگ چغندر و ملاس، نیز حاکی از آن است که با تهیه مخلوطی از مواد ذکر شده به نحوی که ماده خشک این ترکیب در حد ۱۸درصد تامین شود، سیلاژ با کیفیت مطلوب جهت تغذیه دام تامین خواهد نمود.

مصرف چنین سیلاژی در جیره غذایی گاومیش شیرده، در مقایسه با سیلاژ ذرت علوفه ای، عملکرد مشابهی را نشان داده است. ضمن اینکه هزینه تولید شیر تا حدودی کاهش یافته است. غنی سازی پیت و باگاس و مصرف آن در تغذیه گاومیش های شیرده نیز، روش مناسی را جهت استفاده بهینه از این فرآوردها در تغذیه دام معرفی کرده است. علاوه بر این، پیت و باگاس را می توان با استفاده از اوره، ملاس و دیگر مواد افزودنی، غنی سازی و خوش خوراک نمود، به نحوی که امروزه در  شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان چنین صنعتی فعال شده است اما هنوز بخش کمی از پیت و باگاس به این صورت عمل آوری می گردد. پژوهش هایی نیز در زمینه عمل آوری پیت و باگاس نیشکر با روش فشار بخار انجام شده است.

https://vaghayesanat.ir/715099کپی شد!
9014