پرونده پتروشیمی‌های متخلف به قوه قضائیه می‌روند/ هیچ پروژه‌ای بدون مجوز محیط زیست آغاز نخواهد شد

هورنیوز – علی سلاجقه در همایش ملی علوم و فنون دریایی ایران که امروز(۱۷ خردادماه) با محوریت محیط زیست دریایی و تالاب‌ها در شهرستان بندر ماهشهر برگزار شد، با تسلیت شهادت محیط‌ بان این سازمان اظهار کرد: تریبون گرفتن و صحبت کردن قیمت زیادی ندارد اما عمل به صحبت‌های مطرح شده بسیار ارزشمند است.

 

وی افزود: در ایران ۵ هزار و ۸۰۰ کیلومتر خط آبی وجود دارد که ۴ هزار و ۹۰۰ کیلومتر آن در جنوب کشور و ۹۰۰ کیلومتر در شمال کشور قرار دارد.

 

سلاجقه با بیان اینکه ایران جزو ۲۰ کشور نخست با تنوع زیستی است، گفت: در سال ۲۰۱۳ ایران جزو کشورهای دارای ابر تنوع زیستی جهان مطرح شد.

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: به طور میانگین سالیانه حدود ۴۰ هزار کشتی و تانکر نفت‌کش از خلیج فارس عبور می‌کنند. ۴۰ درصد ذخایر انرژی دنیا در ایران است. ۲۳ درصد تولید انرژی دنیا نیز در این منطقه انجام می‌شود.

 

سلاجقه عنوان کرد: یک لوله گاز از این طرف می‌فرستیم و ارزش افزوده ایجاد می‌شود اما با یک لوله پساب، تمام مناطق از بین می‌رود.

 

وی بیان کرد: ما در قید و بند کنوانسیون‌های جهانی قرار نمی‌گیریم زیرا ما فرهنگ غنی مبتنی بر آموزه‌های دینی و دانش بومی کشور داریم. از یک هزار و ۴۰۰ سال قبل آب و خاک را به عنوان مطهرات می‌دانستیم.

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اگر ۵۰ سال قبل دنیا به این نتیجه رسید که تشکیلات محیط زیست باید ایجاد شود ما از قبل این تشکیلات را داشتیم و تنها تغییر در نام آن ایجاد شده است.

 

سلاجقه عنوان کرد: در تعامل با دنیا باید فرهنگ خود را مطرح کنیم؛ کلید واژه‌هایی که وارد فرهنگ ما می‌شود برخی اوقات انحرافاتی در فرهنگ ما ایجاد می‌کند که اجازه این موارد را نمی‌دهیم.

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در خلیج فارس در ۲۷۰ کیلومتر سواحل خوزستان نعمت‌های عظیم خدادادی وجود دارد. ما خوهان پایداری محیطی و تعالی مستمر هستیم. امروز محیط زیست تعاملی است؛ در شورای عالی محیط زیست رئیس جمهور گفت در جاهایی که باید تقابل انجام شود، باید محکم بایستیم.

 

سلاجقه بیان کرد: منطقه ویژه ماهشهر در حال تضمین و ترمیم اقتصاد کشور است اما آیا مردم ماهشهر قبل از این، شغل دیگری نداشتند؟ در یکی از استان‌ها در بازدیدی از یک معدن سرب و روی از مدیرعامل آن پرسیدم برای برای استحصال یک تن سرب و روی چند تن خاک را به هم می‌زند؟ گفت ۳۰ تن که بر اساس بررسی‌ها حداقل ۴۰ تن بود. قیمت یک تن سرب و روی هم حدود ۱۶۰۰ دلار بود اما یک جانور آن منطقه ۴۰ هزار دلار قیمت داشت. بنابراین باید ببینیم چه چیزی از دست داده‌ایم و چه چیزی گرفته‌ایم؟

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: زمانی که در این منطقه صنعت بارگذاری می‌شود، ایجاد هزاران هکتار سبزینگی افتخار نیست زیرا اگر این کار انجام نشود ساکنان منطقه با مشکل مواجه می‌شوند.

 

وی با بیان اینکه مقصر سازمان محیط زیست است که همه کشور را یک بار از پشت بام انداخته است و به منطقه‌بازی اعتقاد داریم، افزود: این دولت در مباحث مربوط به محیط زیست وارث مسائلی است که اتفاق افتاده‌اند. این دولت هیچ کلنگی را به زمین نزده و تنها سعی دارد پروژه‌های نیمه کاره را سامان‌دهی کند.

 

سلاجقه با بیان اینکه باید ببینیم فعالیت پتروشیمی در منطقه ماهشهر چه سرمایه‌ای را از بین برده است، تصریح کرد: مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان و معاونین من باید ارزش‌گذاری اقتصادی را انجام دهند تا ببینیم تنوع زیست محیطی این منطقه چگونه بوده و اکنون چگونه است؟ باید ببینیم هکتارها اراضی که رشد شیمیایی داشته‌اند اما مبدل اکسیژن و دارای شرایط مناسب برای مردم بوده‌اند و همچنین دریاهایی که آلوده شده‌اند، پیش از این چه بوده و اکنون چه شده‌اند؟

 

وی افزود: پتروشیمی رازی در ماهشهر آلودگی جوی و آبی ایجاد کرده است و این مباحث با رئیس قوه قضائیه مطرح شده است که عنوان کرد پرونده‌های شرکت‌هایی که به تعهدشان عمل نکرده‌اند سریعا به قوه قضائیه ارسال شود و در خوزستان بررسی نشوند.

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: باید قیمت‌گذاری شود و ببینیم با این اقدامات چه چیزهایی از بین برده‌ایم و چه چیزی به دست آورده‌ایم؟ توسعه باید ساری و جاری باشد اما توسعه‌ای در خور است که دانش بنیان باشد و محکم در این زمینه ایستاده‌ایم.

 

سلاجقه بیان کرد: وزار به ویژه وزیر نفت عنوان کرده‌اند که هیچ پروژه عمرانی بدون مجوز محیط زیست آغاز نمی‌شود.

 

وی با تاکید بر توجه و عمل به مسئولیت‌های اجتماعی با محوریت شرکت‌های دانش بنیان تصریح کرد: اگر دیگر نقاط خوزستان با هجوم گرد و خاک دچار مشکل می‌شود، آب و خاک بندر ماهشهر نیز در حال از بین رفتن است.

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به آلودگی منابع آبی از طریق تردد کشتی‌ها و فعالیت صنایع بیان کرد: صنایع پلاستیک نیز در حال ایجاد آلودگی هستند و یکی از معضلات، مساله پلاستیک است.

 

سلاجقه عنوان کرد: همه دستگاه‌ها موظف به انجام وظایف خود در راستای حفاظت از محیط زیست هستند. قبلا در دنیا بحث امنیت اقتصادی یا نظامی مطرح بود اما بعد در شرایط پساکرونا موضوع امنیت محیط زیستی دنیا را تحت الشعاع خود قرار داده است.

 

وی با بیان اینکه مدیران صنایع و محیط زیست باید با هم همفکری و مسائل را حل کنند، افزود: دولتمردان زمانی سخت خود را به قوه دیگر ارجاع می‌دهند که نتوانند مشکل را در مجموعه خود حل کنند.

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر گره‌گشایی صنعتگران بر اساس رعایت الزامات محیط زیستی بیان کرد: در هیات دولت محیط زیست، مساله درجه یک است. امروز قرار گرفتن صنایع و محیط زیست در کنار یکدیگر فضای بسیار خوبی است و در حال رفتن به این سمت و سو هستیم که این دو حرف واحدی بزنند.

 

ایسنا

https://vaghayesanat.ir/705555کپی شد!
49