تکرار سناریو اثر برجام بر بازار آهن

هورنیوز – خبرها از بازار آهن و فولاد حاکی از ثبات قیمت روز آهن آلات در عمده شرکت‌ها است اما در این میان تعداد زیادی از شرکت‌ها نیز به کاهش نرخ محصولات اقدام کردند و شمار اندکی نیز افزایش قیمت داشتند.

 

بازار ارز نیز همچنان روند نزولی در پیش گرفته و قیمت دلار روز گذشته باز هم کاهشی بود و همانطور که انتظار می‌رفت از محدوده قیمت ۳۲ هزار و ۵۰۰ تومانی وارد کانال ۳۰ هزار تومانی شد، به طوری که در بازار آزاد هر دلار حدود ۳۰ هزار و ۶۰۰ تومان به فروش رسید.

 

تحلیل روزانه بازار آهن و فولاد
تحت تأثیر عوامل متعدد داخلی و خارجی که در حال حاضر بر کشور حاکم است، بازار اهن نوسانات متعددی را تجربه می‌کند که بیشترین سمت و سوی آن نیز به ثبات و سکون است. در چنین شرایطی روز گذشته قیمت میلگرد آجدار در شمار زیادی از شرکت‌ها ثبات داشت اما تقریبا نیم دیگر بازار با کاهش ۱۰۰ الی ۳۰۰ تومان اعلام قیمت شد؛ همچنین کف قیمت میلگرد در بازار داخلی در بازه ۱۵ الی ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومانی برآورد شد.

 

نرخ روز تیرآهن نیز عمدتا ثابت اعلام شد به طوری که در بخش شاخه‌فروشی اغلب شاخه‌های پرفروش ۱۰ الی ۳۰ هزار تومان کاهشی بود و تیرآهن کیلویی نیز بدون تغییر قیمت بود، همچنین نرخ روز نبشی و ناودانی ایرانی نیز بدون تغییر قیمت عرضه شد.

 

نرخ روز پروفیل و قیمت لوله داربستی، گازی و … در عمده شرکت‌ها با ۱۰۰ الی ۳۰۰ تومان افزایش اعلام شد اگرچه ثبات و کاهش قیمت نیز در این بخش از بازار مشهود بود.

 

انواع ورق‌ها نیز غالبا با ثبات قیمت همراه بودند به طوری که قیمت روز ورق سیاه تغییری نداشت ولی نرخ روز ورق گالوانیزه، روغنی و رنگی علاوه‌بر ثبات در برخی شرکت‌ها با کاهش ۱۰۰ الی ۴۰۰ تومانی همراه بودند.

 

اخبار مذاکرات احیای برجام این روزها روی بازار آهن و بازار ارز سایه سنگینی انداخته است و باز هم بازار را در فاز انتظار ناشی از مشخص شدن نتایج برجام فروبرده است.

 

اگرچه اطلاع‌رسانی دقیقی در این زمینه مشاهده نمی‌شود ولی براساس تجربه دفعات گذشته، بعید به نظر می‌رسد توافقی حاصل شود و مجددا با کشدار شدن این جریان همین اثر جزئی نیز بی‌اثر خواهد شد. برخی معتقدند ایران برای گرفتن امتیازات بیشتر تعمدا روند مذاکرات را کش می‌دهد تا انتخابات کنگره آمریکا و فصل سرد اروپا فرا برسد.

 

گزارش‌ها از بورس کالا حاکی است که روز گذشته ۷۶۸ هزار و ۵۸۱ تن محصول فولادی از یک میلیون و ۸۳۹ هزار و ۳۹۷ تن، روی تابلو معاملات بورس قرار گرفت که از این میزان حدود ۵۴ هزار و ۸۰۰ تن شامل شمش بلوم می‌شد که از این حجم تنها ۲۳ هزار تن روی تابلو قرار گرفت و در مجموع ۲ تن از آن مورد معامله قرار گرفت. به عبارتی ۵۸ درصد شمش بلوم به طور کلی روی تابلوی معاملات قرار نگرفت. همچنین از ۴ هزار و ۵۳۱ تن تیرآهن هم حدود هزار و ۳۱۱ تن از آن به فروش رسید. گفتنی است امروز نیز حدود ۱۴ هزار تن محصول فولادی در بورس عرضه می‌شود که شامل آهن اسفنجی است.

 

قیمت‌های جهانی محصولات صادراتی اسلب و بیلت هم به‌رغم کاهش‌های اخیر، روز گذشته ثابت بود، به طوری که براساس آمار قیمت اسلب حدود ۴۴۰ دلار در هر تن اعلام شد و قیمت بیلت نیز بین ۴۳۵ الی ۴۴۵ دلار در هر تن بود که نشان می‌دهد در یک هفته اخیر تغییر قیمت چندانی نداشته و غالبا ثابت بوده است.

 

به توجه به چنین شرایطی به نظر می‌رسد بازار جهانی کف قیمت خود را تجربه کرده و ممکن است به تدریج روندی افزایشی در پیش بگیرد، چراکه با توقف افزایش نرخ تورم امریکا، انتظار می‌رود بانک مرکزی نرخ بهره را بیش از این افزایش ندهد.

https://vaghayesanat.ir/707712کپی شد!
34