کمبود شدید مصرف‌ کننده در بازار آهن کشور

هورنیوز – روند بازار آهن همچنان روی مدار ثبات قرار دارد و تغییر قابل توجهی در نرخ روز آهن آلات مشاهده نشد. بازار آهن در رکودی رخوت‌انگیز به سر می‌برد که با خلاء شدید مصرف‌کننده واقعی مواجه است.

 

قیمت دلار نیز مانند بازار آهن نوسان چشمگیری نداشت اما در پایان روز با اندکی کاهش در بازار آزاد به قیمت ۳۰ هزار تومان خرید و فروش شد.

 

تحلیل بازار آهن آلات
رکود گسترده حاکم بر بازار آهن، ثبات نرخ میلگرد آجدار در عمده شرکت‌ها را در پی داشت اگرچه افزایش ۱۰۰ الی ۲۰۰ تومانی هم در شماری از مبادی فروش مشاهده شد.

 

قیمت قوطی و پروفیل و قیمت لوله گازی، داربستی و انواع آن نیز عمدتا ثابت اعلام شدند و پروفیل نیکان در برخی سایزها ۱۰۰ تومان کاهش قیمت داشت. براساس شنیده‌ها نرخ پروفیل ضخامت ۲ با ورق اهواز روز گذشته حدود ۱۸ هزار و ۲۰۰ الی ۱۸ هزار و ۵۰۰ اعلام شد و پروفیل با ورق فولادی ۱۸ هزار و ۸۰۰ الی ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان بود. ممکن است با عرضه ورق در بورس کالا نرخ پروفیل با ورق فولادی تا ۱۸ هزار الی ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان ریزش کند.

 

قیمت نبشی و قیمت ناودانی ایرانی و اروپایی تقریبا در همه کارخانه‌ها بدون تغییر قیمت عرضه شدند، همچنین قیمت انواع ورق گالوانیزه، رنگی و روغنی هم تغییر نداشت و تنها قیمت ورق رنگی کارخانه هفت الماس کاهش ۵۰۰ تومانی داشت اما نرخ ورق سیاه و انواع آن با کاهش ۱۰۰ الی ۳۰۰ تومانی اعلام قیمت شد و کارخانه ورق سیاه گیلان با ثبات قیمت همراه بود.

 

تیر آهن شاخه‌ای نیز در اکثر مبادی فروش با افزایش ۱۰ الی ۳۰ هزار تومانی همراه بود اما کارخانه ماهان و ظفر بناب تغییر قیمت نداشتند. براساس شنیده‌ها تیراهن ذوب اهن اصفهان نیز در غالب بنگاه‌ها ثبات داشت و فقط سایز ۱۸ این محصول است که با القای کمبود مصنوعی روزانه درحال افزایش قیمت ۳۰ الی ۵۰ هزار تومانی است.

 

آنچه از اوضاع بازار آهن و فولاد برآورد می‌شود عملا معامله‌ای صورت نمی‌گیرد درحالی که قیمت مقاطع فولادی میانی و نهایی داخلی تحت تأثیر نرخ جهانی و ضعف تقاضا کاهش چشمگیری داشته است اما با وجود این باز هم مصرف‌کننده‌ای مشاهده نمی‌شود به طوری که براساس شنیده‌ها این شرایط به نارضایتی و نگرانی فروشندگان منجر شده است.

 

گزارش‌ها از بازار آهن حاکی است که با نزدیک شدن به پایان فصل گرما سهمیه برق صنایع فولادی نیز افزایش یافته است به هین جهت شاهد افزایش حجم عرضه محصولات فولادی در بورس کالا هستیم، به طوری که روز گذشته حدود ۱۹۳ هزار تن شمش در بورس عرضه شده بود، همچنین عرضه‌های روز گذشته افزایش تقاضا نیز داشت.

 

به این صورت که به طور کلی محصولات عرضه شده افزایش ۲۵ درصدی تقاضا داشت که معادل ۳۴۱ هزار تن محصول فولادی است که از این میزان حدود ۱۳۹ هزار تن به شمش اختصاص داشت که حدود ۷۲ درصد کل عرضه است.

 

مطابق هر سال با آغاز فصل سرما تقاضا نیز کاهش چشمگیر پیدا می‌کند اما براساس معاملات دیروز، گویا نوردکاران روند دیگری درپیش گرفته‌اند. افزایش تقاضایی که روز گذشته در بورس کالا ثبت شد در اثر کاهش معاملات عرضه‌های دو هفته اخیر بود. خرید در نرخ پایه بسیاری از خریداران را به خرید شمش ترغیب کرده است. اگرچه برخی از تجار نیز در انتظار تعیین فرمول قیمتگذاری محصولات اولیه در بورس، تمایلی به خرید نشان ندادند.

 

نرخ شمش بورسی در عرضه روز گذشته با قیمت شمش صادراتی ایران تقریبا یکسان شد و حدود ۶ دلار تفاوت قیمت داشت. از ابتدای شهریور تاکنون نرخ شمش صادراتی ایران افزایش ۵ درصدی داشت و حدود ۴۶۰ دلار معامله می‌شد. نرخ شمش داخلی نیز کاهشی بود به همین دلیل پس از ۶ ماه قیمت این دو محصول همسو شد. برخی معتقدند افزایش قیمت شمش در یک ماه اخیر بی‌اساس بود و افت تقاضای مصرفی موجب کاهش نرخ این محصول شد.

 

براساس آمار امروز نیز ۷ هزار و ۳۰۰ تن محصول فولادی در بورس کالا عرضه می‌شود که شامل ورق گالوانیزه، ورق رنگی، ورق قلع اندود و ورق گرم می‌شود. از این میزان حدود ۳ هزار و ۵۰۰ تن به ورق گالوانیزه اختصاص دارد که نرخ پایه آن ۲۴ هزار و ۱۲۷ تومان در نظر گرفته شده است. این رقم بیانگر کاهش ۱/۹ درصدی نرخ ورق گالوانیزه درمقایسه با آخرین عرضه است.

https://vaghayesanat.ir/708259کپی شد!
37