از مدیر رکوردشکن تا خریداری نمک نامرغوب!
وقایع صنعت – پس از خبرهای فراوان از رکوردشکنی مدیرعامل پتروشیمی فارابی در ماه های گذشته، به گفته برخی کارشناسان وی رکورد هزینه های عجیب و غریب برای برگزاری نمایشگاه ها، تبلیغات، تشریفات، ساختمان سازی و… را نیز در این پتروشیمی جابه جا کرده است! به نحوی که شاید تاکنون هیچ مدیری در پتروشیمی مذکور به نیمی از رکورد های عنوان شده توسط او نرسیده و احتمالا هم در آینده به این مهم نائل نشوند.
از آنجا که طی روزهای گذشته یکی از رسانه ها، خبری مبنی بر بلند شدن صدای حاشیه سازان در دفاع از انتصاب و عملکرد مدیرعامل این شرکت منعکس کرد که مشخص شد آن دفاع برای هدایت افکار عمومی به سمتی است که یک مورد مهم و فنی در این پتروشیمی مورد بحث و بررسی قرار نگیرد!
در همین زمینه باتوجه به اخبار رسیده به نگارنده مطلب، پتروشیمی فارابی می بایست اینک در حال انجام اورهال باشد و تنها اقدام به تعویض نمک، با نمکی ناخالص کرده است که به کیفیت و… این موضوع می پردازیم.
همانگونه که می دانیم مدیریت این پتروشیمی اعلام داشته نمک آلمانی درجه یک برای خنک سازی در رآکتور شرکت مذکور خریداری نموده (بهای پرداخت شده حدود ۲۰۰ میلیارد ریال بوده است) اما شواهد حاکی از آن است که نمک فوق از ترکیه به ایران انتقال داده شده که خلوص اعلام شده در اسناد و مدارک فنی خرید را دارا نمی باشد و کیفیت اعلامی آن را ندارد، علاوه بر آن این نمک حالت کلوخ دارد و طی روزهای گذشته کارگران با پتک اقدام به خرد کردن آن نموده اند، و حتی کیفیت بسته بندی آن نیز گفته می شود به نمونه های جنس آلمانی نمی خورد!
در قسمت دیگری از این گزارش ها آمده است، نداشتن کیفیت و خلوص این نمک می تواند بعدها در خنک سازی فرآیند تولید بسیار تاثیرگذار باشد، از طرفی دیگر همزمان با آغاز عملیات اورهال (با تصمیم مدیریت این شرکت فقط تعویض نمک صورت می پذیرد) برخی منابع دیگر همچنین عنوان کرده اند که این مدیرعامل در تلاش برای تصدی مدیریت یکی از شرکت های تابعه یک هلدینگ نفت و پتروشیمی در کشور است!
در سویی دیگر برخی کارشناسان فنی حوزه پتروشیمی معتقدند استفاده از این نمک در آینده به دلیل داشتن ناخالصی احتمالا باعث بروز اشکالات فنی، ایجاد خوردگی و رسوب ناخالصی ها باعث از کار افتادن تجهیزاتی شود که بیش از ۴۰ سال در مدار تولید هستند، علاوه بر آن شاید کاهش ظرفیت تولید را به همراه داشته باشد، که این اتفاق می تواند باعث ایجاد عدم نفع بدلیل کاهش تولید و همچنین ایجاد بالا رفتن هزینه سربار تولید که بنحوی همراه با ضرر و زیان در سود آوری آینده شرکت خواهد بود، باشد. این در حالی است که پتروشیمی فارابی بدلیل قدمت بالا و استهلاک تجهیزات و افزایش هزینه های سربار برای بقا نیازمند افزایش ظرفیت تولید است.
همچنین گفته می شود کاتالیست خریداری شده مدت های زیادی است در انبار این شرکت نگهداری می شوند که بر اساس نظر کارشناسان کاتالیست ها از زمان تولید تا بکارگیری در فرآیند تولید بر اساس شرایط نگهداری، رطوبت، دما و … مدت زمان خاصی را دارند که تعویض کاتالیست نیز در دستور کار این مدیریت نبوده و گفته می شود به سال آینده موکول شده است که باید دید چه اتفاق دیگری نیز برای کاتالیست رقم خواهد خورد و اینکه آیا شرکت چینی سازنده آن ضمانت های خود را در زمان بکارگیری این کاتالیست معتبر می داند یا خیر؟
این اتفاقات از یک سمت و شایعات رفتن مدیرعامل و عدم پاسخگو بودن وی در خصوص مشکلات احتمالی که بدلیل تصمیم سازی او برای شرکت بوجود خواهد آورد از سوی دیگر سبب نگرانی کارکنان از آینده حیات این شرکت و سرنوشت بیش از ۳۰۰ نفر کارگر این پتروشیمی کهن و قدیمی کشور شده است.