سیاست قیمتگذاری فولاد به تغییر و تحول نیاز دارد
وقایع صنعت – علی بیات فعال بازار فولاد با اشاره به تشدید رکود در بازار آهن و فولاد مطرح کرد: عواملی که در از بین بردن رکود بازار آهن و فولاد موثر است، متعدد هستند؛ اما جدیترین و موثرترین عامل آن، رونق بازار ساخت و ساز و فعالیتهای مختلف کشور محسوب میشود. همچنین طرح ملی مسکن برای بازار ساخت و ساز جنبه تقویتی دارد و عملاً رکود بازار اهن و ساختمان به این طرح وابسته نیست.
وی با اشاره به عوامل موثر در تشدید رکود بازار فولاد تصریح کرد: یکی از این عوامل، نوسان و عدم ثبات قیمتها در مواد اولیه و محصولات فولادی است که تاثیر زیادی در ساخت و سازها نیز دارد. از طرفی، نرخ دلار نه فقط در قیمت تیرآهن و فولاد بلکه در سایر مواد اولیه مورد مصرف ساخت و ساز مانند گچ و… نیز تاثیر گذار است.
فعال بازار فولاد تصریح کرد: امروزه رکود در بازار و کلیت سیستم انقباضی دولت حاکم شده؛ به گونهای که هیچگونه وامهای جدیدی پرداخت نمیشود. همچنین دولت با سیستم انقباضی خود به دنبال کنترل تورم است. از سوی دیگر، فروش برخی محصولات فولادی در بازار آزاد، باعث میشود قیمت واقعی محصولات فولادی مشخص نشود.
بیات در پایان خاطرنشان کرد: همچنین ناگفته نماند برخی اوقات کارخانجات فولادی تمام تولیدات خود را وارد بورس کالا نمیکنند و بر همین اساس، این محصولات به صورت دقیق کشف قیمت نمیشوند. بر همین اساس، اگر دولت قصد انجام سیاستهای توسعهای دارد و به صورت کارشناسی شده به بازار نگاه کند، متوجه میشود برای تثبیت رتبه دهم دنیا در تولید فولاد، باید تغییر اساسی در سیاستهای قیمتگذاری خود اعمال کند.