تامین بالاترین میزان انرژی برای صنعت فولاد

ناترازی تولید و مصرف برق در طول سال‌های گذشته به چالشی جدی در کشور بدل شده و عملکرد صنایع را تحت‌تاثیر قرار داده است.

وقایع صنعت – ناترازی تولید و مصرف برق در طول سال‌های گذشته به چالشی جدی در کشور بدل شده و عملکرد صنایع را تحت‌تاثیر قرار داده است. این کمبود در سایه فرسودگی و عدم‌نوسازی و تأسیس نیروگاه‌های جدید و همچنین بی‌توجهی به بهره‌وری مصرف انرژی در کشور حاصل‌شده است. در چنین شرایطی تأمین برق صنایع فولادی با محدودیت روبرو شده است. اما باید تاکید کرد که فعالیت بسیاری از این واحدها با محدودیت در تأمین انرژی امکان‌پذیر و شدنی نیست.

اعمال محدودیت در تأمین برق فولادسازان زمینه‌ساز افت تولید، درآمدزایی، از بین رفتن موقعیت‌های شغلی، صادرات و ارزآوری این صنایع را فراهم می‌کند. بنابراین انتظار می‌رود ضمن برقراری تعامل میان فولادسازان و وزارت نیرو، آسیب کمتری به صنایع و اقتصاد کشور تحمیل شود.

در سال‌های اخیر تأمین انرژی برق در ماه‌های گرم سال به یکی از چالش‌های اصلی فعالان صنعت فولاد کشور بدل شده است. این محدودیت از میزان تولید در صنایع فولاد کشور کاسته و به همین نسبت بهره‌وری و سودآوری تولید را در این بخش تحت تأثیر منفی قرار داده است. علی‌اکبر محرابیان وزیر نیرو گفت: در فصل گرم سال تلاش می‌شود تا بالاترین میزان انرژی برق برای صنعت فولاد تأمین شود.

وعده وزیر نیرو در جمع فولادسازان

محرابیان وزیر نیرو در جلسه مشترک با اعضای انجمن فولاد ایران که باهدف هماهنگی برای تأمین مصرف برق صنایع فولادی برگزار شد، اظهار داشت: صنعت فولاد ایران ازجمله صنایع بالنده و پیشران صنعت کشور است که برای استمرار روند تولیدات خود به انرژی برق کافی نیاز دارد و وزارت نیرو تلاش می‌کند در قالب برنامه‌های تعاملی که با انجمن فولاد اجرایی خواهد کرد، بالاترین میزان برق ممکن برای این صنعت را در فصل گرم پیش رو فراهم کند.

این مقام مسئول با بیان اینکه در دو سال گذشته از طریق جابه‌جایی بار امکان تأمین برق کافی و موردنیاز صنایع انرژی‌بر کشور محقق شد، افزود: صنایع فولادی با کاهش میزان برق مصرفی در ساعات اوج بار مصرف و افزایش میزان مصرف برق در ساعات کم باری نه‌تنها به حفظ پایداری شبکه سراسر کمک می‌کنند، بلکه می‌توانند در فصل گرم سال میزان تولید محصول خود را افزایش دهند.

مصرف برق فولادسازان قابل‌توجه است

وزیر نیرو با بیان اینکه یک‌سوم برق تولیدی کشور توسط صنایع انرژی‌بر مصرف می‌شود و سال‌به‌سال روند افزایشی دارد، بیان کرد: در تابستان ۱۴۰۲ و در مقایسه با تابستان ۱۴۰۰ میزان برق تحویلی به‌کل صنایع انرژی‌بر به‌واسطه مدیریت باری که انجام شد ۲۵ درصد افزایش یافت.

محرابیان اضافه کرد: صنایع فولادی نیمی از کل انرژی برق صنایع را به خود اختصاص داده‌اند و تلاش وزارت نیرو این است که با تأمین برق کافی، امکان افزایش تولید این صنعت را در فصل گرم امسال فراهم کند.

وزیر نیرو با بیان اینکه به‌طور کل صنعت ایران به‌واسطه ظرفیت‌های ذاتی کشور انرژی محور هستند، افزود: در طول سال‌های اخیر بسیاری از صنایع تلاش کردند میزان شدت انرژی مصرفی را کاهش دهند و انتظار می‌رود صنایع بزرگ دیگر با اجرای برنامه‌هایی مانند استانداردسازی تولید، شدت مصرف انرژی خود را کاهش دهند.

تأمین برق صنایع در فصل گرم سال

وی به تشریح برنامه‌های وزارت نیرو برای تأمین برق کل صنایع کشور در فصل گرم سال پرداخت و گفت: امسال در برنامه‌های مدیریت مصرف برق، صنایع به سه دسته کلی شامل صنایع کوچک و کارگاهی، صنایع متوسط و صنایع بزرگ و انرژی‌بر تقسیم می‌شوند. برق موردنیاز صنایع کوچک و کارگاهی که ۹۲ درصد کل صنایع را شامل می‌شوند و میزان اشتغالزایی آن‌ها بسیار بالاست، بدون محدودیت در فصل گرم سال تأمین می‌شود.

وزیر نیرو در مورد نحوه تأمین برق صنایع متوسط و شهرک‌های صنعتی اظهار کرد: دسته دوم صنایع متوسط و شهرک‌های صنعتی هستند که ۵۶ هزار واحد صنعتی را شامل می‌شوند. برق موردنیاز این صنایع به مدت ۶ روز در هفته و به‌صورت شبانه‌روزی تأمین می‌شود و این صنایع تنها یک روز در هفته آن‌هم مطابق قانون کار تعطیل خواهند بود.

این مقام مسئول همچنین در مورد صنایع گروه سوم توضیح داد: ۷۰۰ واحد صنعتی بزرگ و انرژی‌بر مانند صنعت فولاد، مس، آلومینیوم، سیمان و… هیچ‌گونه تعطیلی به‌واسطه انرژی برق نخواهند داشت و تنها اقدامی که این صنایع برای حفظ پایداری شبکه سراسر انجام می‌دهند، این است که ساعت پرباری خود را به نیمه‌شب منتقل خواهند کرد و در ساعات گرم روز که مصرف برق شبکه اوج می‌گیرد، برق کمتری دریافت می‌کنند.

محرابیان با اشاره به برنامه ویژه وزارت نیرو برای ترغیب مشترکان بخش خانگی برای کاهش مصرف برق افزود: مقایسه میزان مصرف برق بخش خانگی در فصل گرم سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۲ نشان می‌دهد، باوجود افزایش دما، افزایش ۱.۵ میلیون مشترک خانگی و عدم اعمال خاموشی در سال ۱۴۰۲، در سایه برنامه‌های تشویقی و فرهنگ‌سازی وزارت نیرو از ۴۸ تراوات ساعت در تابستان ۱۴۰۰ به ۴۶ تراوات ساعت در تابستان ۱۴۰۲ کاهش یافت.

وزیر نیرو گفت: با توجه به اعطای پاداش‌های جذاب و ویژه مانند صدها خودرو و میلیون‌ها جایزه دیگر برای مشترکان کم‌مصرف بخش خانگی در تابستان امسال، انتظار داریم در تابستان مشترکان خانگی به‌صورت ارادی مصرف برق خود را به شکل فراوانی کاهش دهند که این اتفاق می‌تواند به افزایش برق تحویلی به بخش‌های مولد کمک کند.

این مقام مسئول د ر پایان اظهار داشت: بدون تردید در روزهای گرم سال، تأمین برق برای مصارف خانگی نیز بیش‌ازپیش اهمیت می‌یابد، درنتیجه اولویت دولت‌ها به تأمین مصارف برق خانگی اختصاص می‌یابد. اما هم‌زمان باید تاکید کرد که تأمین برق صنایع نیز به همین میزان اهمیت دارد. توقف تولید در صنایع بزرگ کشور، منطقی نیست. به‌ویژه آنکه از این واحدهای تولیدی می‌توان با عنوان صنایع اقتصاد ساز کشور نام برد. معطل بودن این صنایع و محدودیت در روند تولید آنها به دلیل کمبود انرژی منطقی نیست و ضربه‌هایی به اقتصاد کشور تحمیل می‌کند.

https://vaghayesanat.ir/711442کپی شد!
4213