نرخ ریسک صنایع باید در رتبه‌بندی شرکت‌های برتر لحاظ شود

رئیس هیات عامل ایدرو گفت: سرمایه‌گذار به دنبال سرمایه‌گذاری در کسب و کاری است که او را به این اطمینان برساند که خلق ارزش پایدار در آن تعریف شده است، چرا که این مدل زاینده ای است و کسب و کار از تلاطمات روز کمترین آسیب را متحمل می شود.

وقایع صنعت – بابک احمدی، رئیس هیات عامل ایدرو اظهار داشت: در سرفصل سرمایه گذاری هایی که معمولا در ده رتبه اول قرار می گیرند، عمدتا صنایعی وجود دارد که به‌نوعی به یک منبع رانت وصل هستند، در واقع در صنایعی شاهد رتبه های شاخص هستیم که به نهاده های تولید ارزان و یا به رانت اعتباری دسترسی دارند؛ بنابراین نمی توانیم به این نتیجه برسیم که این بنگاه ها واقعا موفق هستند.

این مقام مسئول افزود: اما به لحاظ اقتصادی در مقطع فعلی با توجه به شاخص فروش و درآمد رتبه اول را کسب کرده اند، آیا این خوب است؟ بله، یک شاخص غیرقابل انکار است، اما آیا این کفایت می کند؟ نه، نتیجه لزوما این نیست.

وی با ذکر یک مثال ادامه داد: پالایشگاهی که با تغییر نرخ خوراک کل بیزینس آن دگرگون می شود، یا شرکت معدنی و فولادی که با تغییر نرخ انرژی مواجه می شود، نرخ ریسک اش برای سرمایه‌گذاری چقدر است؟ بنابراین نرخ ریسک صنایع نیز باید در رتبه بندی شرکت ها ملاک بررسی قرار بگیرد.

رئیس هیات عامل ایدرو بیان کرد: یک سرمایه‌گذار به دنبال سرمایه‌گذاری در کسب و کاری است که او را به این اطمینان برساند که خلق ارزش پایدار در آن تعریف شده است، چرا که این مدل زاینده ای است و کسب و کار از تلاطمات روز کمترین آسیب را متحمل می شود.

بهنام فیض‌آبادی، دبیر همایش و مدیر رتبه بندی شرکت های برتر در ادامه اظهار داشت: امروز در مدیریت سخت و پررقابت در همه جای دنیا مدیران نیازمند اطلاعات هستند تا تصمیم گیری واقع بینانه بگیرند و یکی از اهدافی است که در رتبه بندی شرکتها دنبال می کنیم ارائه اطلاعات شفاف بر اساس عملکرد و نتایح کمی شرکتها است که یکی از این شاخص ها شاخص درآمد است.

فیض‌آبادی گفت: در رتبه بندی شرکتها دو رویکرد داریم؛ برخی مبتنی بر نتایج هستند مثل IMI-۱۰۰ که نتایج بر اساس داده های واقعی و تایید شده مالی شرکت ها صورت می گیرد و برخی رتبه بندی های دیگر نیز مبتنی بر عملکرد هستند که آنجا قضاوت ها کمی و کیفی اتفاق می افتد.

https://vaghayesanat.ir/712299کپی شد!
9224