غیزانیه در احاطه چاههای نفت و محرومیت

وقایع صنعت – سیدمحسن موسویزاده نماینده مردم اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی در حاشیه بیست و نهمین نمایشگاه بینالملی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران از ظرفیتهای بالقوهی شرکتهای نفتی و پتروشیمی خوزستان در بکارگیری جوانان و ثروتآفرینی گفت و افزود: یکی از بسترهای مناسب در شناسایی بازارهای جدید و تبادل اطلاعات تخصصی برگزاری اینگونه از نمایشگاهها است. البته این نکتهی مهم را نباید فراموش کرد که، برپایی نمایشگاه نفت تهران مدیون استان خوزستان است. مسجدسلیمان جایی که اولین چاه نفت ایران به بهرهبرداری رسید، اما امروز شاهد آن هستیم که از ابتداییترین زیرساختهای شهری محروم است.
موسویزاده در ادامه بیان داشت: این نمایشگاه بستری برای معرفی ظرفیتها و دعوت از سرمایهگذاران داخلی و خارجی به خوزستان است. در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به نام سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری شده، فرصت مناسبی برای ورود فعالین این حوزه و سرمایهگذاران در صنعت نفت و پتروشیمی است. ضمن اینکه بیشترین سهم افزایش تولید نفت در سال گذشته به نام شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب رقم خورد و در بحث خاموش کردن فلرهای نفتی فعالیتهای امیدوارکنندهای آغاز شده است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس از ردیف استخدام شرکت ملی نفت در خوزستان خبر داد و افزود: با رایزنیهای صورت گرفته با وزیر نفت و با توجه به اعلام نیاز شرکتهای نفتی واقع در خوزستان، دستور ردیف استخدام ۸۱۳ تَن را گرفتیم که از این تعداد بیش از ۵۰۰ تَن یه نیروهای بومی خوزستان اختصاص دارد. با توجه به اعلام نیاز بالای چند هزار تَن، از وزیر نفت و مجموعه مناطق نفتخیز جنوب میخواهیم، برگزاری آزمونهای استخدامی تداوم داشته باشد. معضل بیکاری خوزستان با وجود این حجم از ظرفیت استخدامی حوزه نفت قابل پذیرش نیست. جوانان تحصیلکرده در استان به ویژه دانشآموختگان صنعت نفت به وفور هستند. اصرار داریم پروژه بند کرخه هرچه سریعتر تعیین و تکلیف و وارد فاز اجرایی شود. ضمنا آغاز به کار این پروژه نقطهی امیدی برای اهالی حمیدیه به شمار میآید.
موسویزاده در پایان اشارهای هم به لزوم پرداختن صنایع به ایفای مسولیتهایی اجتماعی زد و اظهار داشت: این مطالبه از اولین روز ورود به مجلس، از دولت و دیوان محاسبات در دستور کار نمایندگان استان قرار گرفت. اولین موضوع که تا نهایی شدن آن پیگیر هستیم، بازگشت سیصد همت گردش مالی صنایع فعال از تهران به خوزستان است. موضوعی که با استقبال رئیسجمهور همراه شد و در سفری که اخیرا به استان داشتند، دستور دادهاند، هرچه زودتر شکل اجرایی به خود بگیرد. دومین دستور بحث ایفای مسولیتهایی اجتماعی بود و به وزیر نفت تکلیف کرد، این امر را محقق کنند. انتظار داریم، مسولیتهایی اجتماعی شرکت مناطق نفتخیز جنوب، به درستی و بر اساس عدالت و نیاز منطقه انجام شود. مدرسهسازی، ترمیم و تکمیل مسیرهای مواصلاتی، احداث و تجهیز مراکز بهداشتی درمانی، فرهنگی، توسعه فضای سبز از مهمترین مسائلی هستند که نیازمند همت مسئولان شرکت ملی نفت مناطق نفتخیز جنوب است.
وی ادامه داد: تنشهای آبی در کنار ناترازیهای انرژی در روستاهای استان به شکل جدی بروز کرده و مشکلاتی را برای اهالی به وجود آوردهاند. بخشی به وسعت غیزانیه که مساحتی به اندازهی یک چهارم کشور قطر دارد، به اندازهی کشور لیبی نفت تولید میکند و بیش از هفتصد حلقه چاه نفت دارد، فاقد یک مرکز درمانی و سالن ورزشی است. انتظار داریم تمام مسیرهای روستایی منطقه غیزانیه که بیش از ۱۲۰ از ۱۶۰ کیلومتر مسیرهای روستایی اهواز را تشکیل میدهند، و با حلقههای نفت احاطه شدند، به شکل استاندارد در قالب مسولیتهایی اجتماعی آسفالت شوند.
مدیرعامل شرکت مناطق نفتخیز جنوب به من قول داد، هر کجا چاه نفتی در کنار مسیر روستایی در حال فعالیت باشد را آسفالت کنند. محرومیت این منطقه باید به شکل اساسی و از طریق ایفای مسولیتهایی اجتماعی وزارت نفت ریشهکن شود. در کنار اینها پرداختن به مسائل آموزشی، بهداشتی، درمانی، فرهنگی و … باید دنبال شوند. زیبنده نیست که جوانان منطقه غیزانیه این گلایه را داشته باشند، علیرغم وجود حلقههای نفتی که دور تا دورشان فرا گرفته است، بیکار هستند و منطقهشان را محروم مینامند.