افزایش ۲۰ درصدی بهرهوری آب در مزارع نیشکر با مدیریت علمی
وقایع صنعت – عزیز کرملاچعب معاون کشاورزی کشت و صنعت میرزا کوچکخان با اشاره به اهمیت مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی، اظهار داشت: در سال زراعی جاری، سیاستهای اجرایی علمی و مبتنی بر استانداردهای کشاورزی جهت افزایش بهرهوری آب و کنترل سطح آب زیرزمینی مزارع نیشکر اجرایی شده است.
این مقام مسئول افزود: با اجرای این طرح، نهادههای کشاورزی، بهویژه آب، بهصورت هدفمند به گیاه نیشکر تخصیص مییابد که این امر سبب میشود ضمن تأمین نیاز آبی گیاه، شاهد رشد بهتر و توسعه ریشهها باشیم.
کرملاچعب با اشاره به پیشبینی افزایش ۱۴ درصدی تولید شکر در سال بهرهبرداری پیشرو، خاطرنشان کرد: مدیریت علمی آب در کنار سایر برنامهریزیهای انجام شده، نویدبخش یک سال پربار برای صنعت نیشکر خواهد بود.
گفتنی است، مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر نیز در بازدید اخیر خود از مزارع نیشکر میرزا کوچکخان، ضمن قدردانی از تلاش شبانهروزی آبیاران، بر مدیریت مصرف آب و استفاده از روشهای نوین آبیاری برای افزایش راندمان تولید تأکید کرد.
این گزارش حاکی است، با تغییر شیوههای آبیاری، مصرف آب در مزارع نیشکر به طور قابلتوجهی کاهش یافته و درعینحال، راندمان تولید محصول با جلوگیری از ماندابی شدن مزارع افزایش یافته است.