تجاوز آمریکا به خاک ایران، جنگ روانی و چگونگی پاسخ دهی

وقایع صنعت – با توجه به تحولات امروز و اخباری که در مورد حمله به تاسیسات هستهای ایران منتشر شده، لازم است چند نکته را مورد بررسی قرار دهیم.
باید بپذیریم با متجاوزی(آمریکا) روبرو هستیم که سابقه طولانی در فریبکاری و ایجاد جنگ روانی بسیار گسترده دارد (۱). در شرایط فعلی، هرگونه اطلاعاتی که از سوی این دولت منتشر میشود، باید با شک و تردید جدی مورد ارزیابی قرار گیرد.
ادعاهایی مبنی بر محدود یا گسترده بودن خسارات وارده و یا اهداف مشخص این اقدام، ممکن است بخشی از یک سناریوی بزرگتر برای تحریف واقعیت و ایجاد ابهام باشد.
در تحلیل این رویداد، پرهیز از هرگونه کماهمیت جلوه دادن و یا اغراق در مورد ابعاد آن ضروری است. وجود یک تحلیل واقعبینانه، کلید ارائه راهکارهای مناسب برای مواجهه با شرایط فعلی است.
در مورد ضرورت پاسخگویی به این اقدام، به نظر میرسد عدم واکنش میتواند به جسورتر شدن طرف مقابل منجر شود. با این حال، نحوه پاسخگویی باید با دقت و ظرافت طراحی شود تا حداکثر منافع کشور ما را تامین و از بروز خسارات بیشتر جلوگیری کند.
در این راستا، لازم است به سوالات کلیدی همچون زمان مناسب، مکان، سطح و نوع آن (آیا جواب باید نظامی، بینالمللی، ژئوپلیتیک و یا ترکیبی از این موارد باشد؟) پاسخ داده شود.
در پایان، تاکید می شود که تصمیمگیری در مورد نحوه پاسخگویی به این اقدام، بر عهده نهادهای ذیصلاح است. با توجه به پیچیدگی شرایط فعلی، عقلانیت حکم میکند که به این نهادها اعتماد کرده و از هرگونه اقدامی که میتواند به تضعیف انسجام ملی منجر شود، خودداری کنیم.
ضمنا توصیه می شود برای درک بهتر از اهمیت اعتماد به فرماندهان و واگذاری مسئولیتها به آنها، بیانات رهبر معظم انقلاب در نماز جمعه نصر سال قبل را یک بار دیگر مرور کنیم.
(۱) از امروز بازی شماتت(Blame game) در رسانههای غربی و فارسیزبان خودفروخته برای توجیه تجاوز آمریکا، آغاز میشود:
۱- ایران نیازی به انرژی هستهای نداشت. برنامه هستهای فقط برای مردم ایران هزینهساز بود.
۲- ایران در آستانه ساخت بمب اتمی بود.
۳- دیپلماسی به دلیل مواضع ایران شکست خورد، حمله ضروری بود.
۴- اقدام پیشگیرانه قبل از دیر شدن بود.
۵- حمله دقیق و مشروع بود.
۶- ایران تهدیدی برای منطقه و جهان بود.
۷- جهان اکنون امنتر شده.